Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Hotel Banyan Tree Anji v Číně obklopují hory i romantická jezera

Hotel Banyan Tree Anji v Číně obklopují hory i romantická jezera

Anji je nádherné a klidné město u řeky Yangtze v Číně. Pojmenované je po knize písní, jejíž název v překladu znamená „pohodlné a nádherné“. Hotelový komplex Banyan Tree Anji se nachází v národním turistickém letovisku Lingfeng a je ze všech čtyř stran obklopen horami. V blízkosti se kromě řeky nachází také bezpočet jezer a vodních nádrží, cesty lemují broskvoně i čajové zahrady. Odlehlé dvory s bílými zdmi a černými dlaždicemi, úrodná půda, romantické vodní plochy, moruše a bambusové lesy jsou všude. Je to dokonalá oáza harmonie, kterou si zamilují všichni, kdo mají rádi klid a přírodu.

Celý komplex se nachází na ploše 3160 metrů čtverečních. Na jeho vzniku se podíleli architekti a designéři ze studií ZSD a CL3 Architects. Díky jejich zkušenostem s designem a bohatými konstrukčními znalostmi hotelového provozu se jim podařilo navrhnout elegantní prostory hotelových pokojů i hlavního veřejného prostoru.

Architekti zde vytvořili řadu typických čínských nádvoří, která stylově zapadají do zdejších horských panoramat. Hledali ideální rovnováhu mezi elegancí, přírodou i starověkým pojetím místních tradic, což se jim podařilo.

Od hlavního vchodu až po „vodní“ nádvoří, kde se zrcadlí a rozprostírá krajina a blízký venkovní bazén, jsou hosté až magicky přitahováni neustále se vlnícími horskými hřebeny a nádržemi. Pocit klidu a harmonie zde působí na všechny smysly.

Hlavním cílem architektů bylo propojit jakýsi dialog a vnímání mezi člověkem a přírodou. Díky důkladnému prostorovému rozvržení a definování prostoru jako rezidence pro významné literární rodiny vznikl tradiční temperament hotelu, kterému však nechybí nádech moderní doby. Banyan Tree Anji je doslova uměleckým pojetím klidu, luxusu a moderní elegance.

V prostorném lobby se nachází 20 metrů dlouhý stůl s křesílky a lavicemi. Stylovou atmosféru zde dotváří osvětlení v podobě zářivých luceren i abstraktní umění z kamene, dřeva a mědi.

Knihovna v tlumeném osvětlení disponuje pohodlným nábytkem, vytvořeným na míru. Ztělesňuje ducha celého tohoto místa. Je doplněna uměleckými obrazy, kaligrafiemi a bambusovými pásky s tématy literární rodiny.

Součástí hotelu je také restaurace s vinárnou. Mimo hlavní společenskou jídelnu obsahuje i sedm soukromých jídelen a další dvě VIP jídelny. Pulzující interiér je z poloviny uspořádán jako soukromý prostor, kde si hosté užijí vytříbené jídlo v obklopení těch nejbližších.

Vodní nádvoří, vstupní hala, salonek i knižní bar jsou uspořádány kolem hlavního středového nádvoří, které je prostorově zdvižené a bez sloupů. Na rozdíl od tradičního čínského paprskového systému, který odděluje okolní prostor. Interiér je laděný do příjemných a elegantních textur v teplých tónech. Najdete tu i hromadu zdobných čínských prvků, ale i abstraktního umění. Vše doplňují stylové lucerny s kovovými detaily. Hosté se tak můžou procházet mezi klasikou a modernitou, které spolu příjemně korespondují.

Celý interiér je honosný, zdobí ho tradiční okna i dveře, luxusní dlažba, vzdálené horské scény i blízké klasické římsy. Řada sériových pohovek umístěných uvnitř i venku je vhodná pro relax hostů, kteří se ve dne můžou ponořit do nádherné krajiny a v noci si zase užívat měsíční jas.

Pokoje jsou koncipované elegantně, minimalisticky a tak, aby se zde hosté cítili příjemně a užili si co nejvíc klidu. V otevřeném prostoru najdete relaxační zónu s gaučem a postelí, jídelní koutek i ohromnou volně stojící vanu. Inovativní design interiéru se soustředí na motivy borovic, bambusu i ovocných stromů, zobrazených na hedvábné zdi či ručně tkaném koberci.

Hotel Banyan Tree Anji představuje vše, co hledáte pro absolutní relaxaci v přírodně laděném luxusním ubytování, daleko od moderních vymožeností, stresu a městského chaosu. Hosté se zde cítí jako ponoření do vzkvétajících lesů a vysokých bambusových hájů. Zdejší pozitivní atmosféra působí na všechny smysly, zdraví i pohodu všech přítomných hostů.

Jiným zajímavým čínským resortem, který je podobně zaměřený, je Exkluzivní resort Alila Yangshuo.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...