Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Jak vypadá křeslo revolucionáře? Poznejte Tube Chair od Joea Colomba

Jak vypadá křeslo revolucionáře? Poznejte Tube Chair od Joea Colomba

Na svou dobu mimořádně nadčasové a originální křeslo Tube Chair navrhl v roce 1969 italský designér Joe Colombo. Ten spolu s mnoha dalšími umělci z Itálie a Evropy tvořil pod hnutím Radical Design, čímž vyjadřoval svůj nesouhlas s mainstreamovým racionalismem. Křeslo, vyrobené ze čtyř dutých válců je důkazem hluboce protikladného ducha milánského „anti-návrháře“. Díky tomu, a především neotřelé tvorbě se Joe Colombo zapsal do historie designu.

Joe Colombo vystudoval Akademii Brera a Milánskou polytechnickou školu architektury. Během svého krátkého života pracoval jako malíř, prodejce automobilů a obchodník, než si v roce 1963 otevřel vlastní designové studio. Inspiraci čerpal především z pop artu a avantgardních hnutí. Za svou práci pak získal řadu prestižních ocenění. A není se čemu divit, vždyť jeho projekty patří k jedněm z nejvíce ikonických návrhů šedesátých let.

Křeslo Tube Chair je vyrobeno ze čtyř, různě velkých, dutých válců z PVC, pěnové gumy a kůže. O jeho nadčasové funkčnosti svědčí i fakt, že je pohodlné a nadmíru přizpůsobitelné. Modulární válce totiž umožňují uživateli přizpůsobit si tvar křesla přesně podle svého a podle dostupného prostoru.

 

 

Pro neobyčejné křeslo i neobyčejné balení. Zprvu se Tube Chair běžné prodával zabalený do plátěného vaku podobného tomu, který se používá pro spací pytle. I dnes toto ikonické křeslo seženete. Prodává ho například obchod Designpropaganda. Na závěr nelze než souhlasit, že Tube Chair je opravdu křeslo revolucionáře.


 

Designpropaganda

www.designpropaganda.cz

Vinohradská 34

Praha 2

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: via ismore.it

Zdroj: italianways.com

Publikováno: 10.02.2020

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...