Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

K nerozeznání od kovu. Co umí elegantní lamináty?

K nerozeznání od kovu. Co umí elegantní lamináty?

Toužíte do svého interiéru zahrnout kovové prvky, složitá práce s tak těžkým materiálem vás ale děsí? Jako náhrada vám může posloužit laminát s povrchovou vrstvou připomínající opravdový kov. Jeho využití v interiérech je stejně všestranné a jednoduché jako u obyčejných laminátových desek, zároveň ale svým vzhledem dokáží interiérům i exteriérům dodat zcela výjimečný ráz. Ať už svému interiéru chcete vdechnout luxusní vzhled, nebo třeba toužíte po rustikálně laděných obkladech, laminátové desky najdou využití v téměř každém případě.

Jedním z výrobců tohoto materiálu je firma Polyrey, jejíž portfolio čítá velké množství různých variant – mimo jiné třeba řadu HPL. Pokud zvolíte právě tyto desky, budete těžit z velké řady výhod, které přináší vysokotlaký laminát. Největší z nich je nepochybně jeho velká odolnost, ať už vůči nárazu, poškrábání či popraskání. Při volbě povrchu, který má imitovat kovové materiály, pak přijde vhod i snadná údržba desek a jejich odolnost vůči chemikáliím. A jelikož desky Polyrey HPL zaručují barevnou stálost pod umělým osvětlením, můžete si být jisti, že se budou chovat přesně podle vašich představ.

Pokud chcete svému interiéru dodat robustnější nádech, sáhněte například po obkladu s názvem Underground Corten, který svým vzhledem imituje červenohnědou ocel, či verzi Cuivre Oxydé připomínající zkorodovanou měď. Luxusní atmosféru pak dotvoří například desky Platine či Cuivre Brillant.

Varianty Cuivre Oxydé, Platine a Cuivre Brillant.

Další ukázkou je využití kovolaminátů – laminátových desek, které jsou pokryté tenkou vrstvou vybraného kovu. Ty v různých variantách nabízí výrobce Dekodur. Jde o vysokotlaké laminátové desky s povrchovou vrstvou z mědi, cínu či z nerezové oceli. U všech materiálů je možné vybírat si z celé řady různých struktur a dekorů. Pokud sáhnete po měděném povrchu, v kolekci dekorial antique najdete hned několik dekorů, kolekce dekorial starline zase nabízí desky s vrstvou hliníku. Mezi tak velkým množstvím variant pak máte jistotu, že najdete povrch, který bude do interiéru přesně pasovat. Desky značky Dekodur oceníte také, pokud vám záleží na životním prostředí. Tento výrobce se totiž pyšní tím, že jeho výrobky nezatěžují životní prostředí a jejich výroba je výjimečně ekologická. Jádra těchto desek jsou vyráběna z materiálů získaných z obnovitelných zdrojů a jsou také plně recyklovatelná.

Svou řadu kovolaminátů nabízí i značka Polyrey ve své kolekci Pur Métal. Například jejich světle růžový obklad Cuivre Rose Mat či Or Brossé, který připomíná broušené nebo leštěné zlato, dodá vašemu interiéru romantický ráz.

Kovolamináty značky Polyrey jsou nabízeny v celé řadě odstínů – připomínají bronz i další materiály.

Zajímavý je například světle růžový obklad Cuivre Rose Mat.

Laminátové desky jsou všeobecně oblíbené pro svou praktičnost a dobrou cenovou dostupnost. Pokud byste rádi využili estetické přednosti kovu a odrazuje vás náročná údržba, obtížná instalace nebo vysoká cena, právě lamináty pro vás můžou být tou nejlepší volbou.

Zaujali vás laminátové desky a jejich široké využití? Podívejte se také na Laminát přestrojený za kámen, který je ekologický a praktický.


TAUN

HPL Servis

Průmyslová 1368

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Sára Němečková Autor:
Sára Němečková

Foto: via Polyrey, Dekodur

Publikováno: 21.08.2018


Přidejte se k Insidecor komunitě...