Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Když děti odejdou z domu, je čas na vysněnou rekonstrukci

Když děti odejdou z domu, je čas na vysněnou rekonstrukci

Čím si zlepšit náladu, když po mnoha letech šťastného rodinného života „vyletí vaše děti z hnízda“? Brazilský pár na to šel po svém. Místo smutku se pustil do rozsáhlé rekonstrukce svého domu z osmdesátých let. Na pomoc si vzal architekty ze Studia Arthur Casas, kterým se podařilo vytvořit dokonalou oázu pro život ve dvou.

Dům kdysi navrhl v São Paulu italsko-brazilský architekt Ugo di Pace. I když majitelé plánovali určitou změnu svého obydlí už dlouho, odchod odrostlých dětí jejich myšlenku jen podpořil.

Architekti se v projektu zaměřili především na funkčnost a další integraci prostorů. Dům zabíral téměř celou plochu úzkého pozemku. Jeho robustní konstrukce se zvýrazněnými válcovými betonovými sloupy v přední i zadní fasádě se nakonec stala i jedním se zdobných prvků.

Hlavními úpravami bylo zvětšení oken a dveří na velké prosklené a otevřené plochy, které do prostoru vnesly spoustu denního světla a venkovní zeleně. Výhledům do zahrady a vytvořením prostor pro intenzivní společenský život byl věnován velký význam. V přízemí najdete kuchyň, velký obývací pokoj a stylovou jídelnu. Zvláštní pozornost pak chtěli klienti věnovat redesignu společných místností pro pořádání párty.

Svěží atmosféru do domu vnesly vertikální kaskádové zahrady, které zabírají obvod pozemku. Obývacímu pokoji dominuje válcový krb, jenž vytopí obě podlaží. Z původního projektu bylo zachováno pouze tmavé teakové schodiště, které kontrastuje se světlými tóny interiéru. Architekti sáhli také po materiálech, jako je například travertinový mramor v přízemí či americký dub v soukromých prostorách, podlahách a frézách.

Domácí kino v prvním patře s výběrem fotografií od umělce Sebastiãa Salgada doplňuje i domácí fitness opodál. To je mimochodem aktivně využíváno. Nachází se tu také hlavní apartmá, šatny a koupelny a samozřejmě také místnost pro hosty, aby zde mohly děti přespávat, až přijedou na návštěvu.

Soukromý bazén byl rozšířen tak, aby jeho část odpovídala délce plaveckého bazénu, čili dvaceti metrům. Vede podél chodby a dvora a plynule navazuje na vnitřní obytné prostory. Architekti nezapomněli ani na pergolu, která je hned u bazénu. Chráni ji přístřešek proti dešti. Zde si majitelé mohou vychutnat jak své jídlo, tak i odpočinek po plaveckém výkonu.

Rekonstrukcí se architektům podařilo vytvořit osvěžující atmosféru domu, která bude pro klienty atraktivní po celá desetiletí. Funkční a jednoduchý projekt vytváří propojení mezi vnitřkem a venkem. Večírky a společenská setkání tedy mohou začít.

Nahlédněte také do jiného brazilského domu, kde naopak ožilo africké umění, a nechte se inspirovat.


DS HOUSE

Studio Arthur Casas

www.arthurcasas.com

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...