Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Kouzlo skla: Galerie Kuzebauch zve na virtuální prohlídku

Kouzlo skla: Galerie Kuzebauch zve na virtuální prohlídku

I když jsou v současné době galerie uzavřené, umění žije dál. Pojďte s námi alespoň virtuálně nahlédnout do galerie Kuzebauch, která prezentuje výjimečná díla mladých, ale také již zavedených designérů a výtvarníků. Odhaluje kouzlo českého sklářství prostřednictvím různého pojetí umělecké tvorby, přináší také ukázky práce ze zahraničí. Již osm let galerie Kuzebauch pomáhá umělcům, aby se zviditelnili napříč uměleckými obory. Zaměřuje se převážně na výstavy sklářských výtvarníků. Pojďme jim nahlédnout pod ruce.

Renomovaný český designér Jiří Pelcl a jeho tvorba.

Autorem uměleckých objektů je Josef Divín.

Umění ze skla

Po staletí budovaná tradice sklářského umění, která se dědí z generace na generaci, stojí na historii, zručných řemeslnících a lásce ke sklu. Jedním z proslulých sklářských umělců je například Jakub Berdych. To, co symbolizuje jeho práci, je svět kolem něj a stopy, které za sebou lidé zanechávají. Doslova přetváří to, co vidí, do skla. Ať už jde o sochy, lahve, nebo vázy.

Kreativní sklářské umění Jakuba Berdycha.

Okouzlující skleněné sochy z dílny Evy Eisler.

Umělecký sklář Jan Frydrych dává ve své tvorbě přednost geometrii.

Jiný umělec, který se nechal také okouzlit geometrickými tvary, je Martin Hlubuček. Jeho díla jsou pozoruhodná svou precizností, zaměřením na detaily a minimalistickým přístupem. Vytváří sochy z taveného skla a výtvory, jež jsou na hranici mezi designem a uměleckou tvorbou.

Umění Martina Hlubučeka je oblíbené u soukromých sběratelů i u veřejných galerií.

Rozmanité sklářské umění Vladimira Kleina.

Úchvatné skulptury od Vladimíry Klumpar.

Vizuální umělkyně a designérka Klára Horáčková často vyjadřuje myšlenky prostřednictvím materiálu skla a jeho rozmanitých forem a technik. Ale neomezuje se pouze na toto médium. Její práce zahrnuje menší sochařské objekty a design, ale i rozměrné koncepční mobilní instalace nebo projekty s novými médii.

Umělecká tvorba Kláry Horáčkové.

Umění Vladimíra Kopeckého, ikony českého sklářského umění. Za svou tvorbu získal již mnoho prestižních ocenění.

Okouzlující tvorba Milana Krajíčka.

Zuzana Kubelková vnímá sklo jako materiál, který slouží umělcům, stejně jako cihly a malty slouží stavitelům. Je to pro ni médium, jehož prostřednictvím vypráví svůj příběh v čase a prostoru. Vytváří dynamické sklo, experimentuje, spojuje ho s jinými látkami, analyzuje a zkoumá.

Interaktivní umělecká díla Zuzany Kubelkové stimulují emoce.

Umění z dílny Zdeňka Lhotského.

Anna Polanská pracuje se sklem jako s obrazovými stránkami deníku.

Tvorba Lady Semecké se inspiruje japonskou kulturou, ke které má autorka blízko.

Petr Stanický vytváří unikátní kousky umění ze skla.

Ondřej Strnadel rád nenápadně deformuje své objekty, jež často zahrnují kruhové nebo oválné geometrické tvary. Díky těmto deformacím si sklo zachovává své magické tekuté" kouzlo. Umělec pokračuje ve sklářské rodinné tradici, stejně jako jeho otec.

Umění Ondřeje Strnadela poznáte díky tvarům na první pohled.

Eva Vlčková tvoří doslova nadpozemská díla ze skla.

Sklářské umění britské výtvarnice Emmy Woffenden.

Výtvarnice Dana Zámečníková tvoří skleněné obrazy.

Co mají společného sklářství, sochařství a busty? Jednoznačně svého autora Martina Janeckého, který je považován za jednoho z nejlepších současných sochařů skla. Se sklem začal mimochodem pracovat už ve svých třinácti letech. V současné době umělec vytváří své vlastní unikátní skleněné objekty pomocí speciální techniky „inside sculpting“. Jeho díla jsou uvedena v mnoha muzejních a galerijních sbírkách po celém světě.

Realistické umění talentovaného Martina Janeckého.

Galerie Kuzebauch od roku 2012 představila veřejnosti již mnoho skvělých umělců a jejich děl. Už se moc těšíme, až vám některá z těchto děl budeme moci představit i v našem showroomu Insidecor Living Space na Malé Straně v Praze.


Galerie Kuzebauch

Říčanova 19

Praha 6

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Galerie Kuzebauch

Publikováno: 20.11.2020

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...