Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

La Forêt Noire: Restaurace v černém lese

La Forêt Noire: Restaurace v černém lese

Inspirace a múza se skrývá kdekoliv. Když se architekti z Claude Cartier Studio pustili do projektu rekonstrukce restaurace La Forêt Noire v Paříži, přemýšleli o stylu interiéru, který by byl na první pohled jedinečný, pro hosty příjemný, útulný a zároveň s jemným šmrncem luxusu. Inspirací jim byla tajemná tapeta. Název restaurace ve francouzštině znamená „černý les“, a právě tento motiv zdobí francouzskou restauraci, která je plná kouzelných zákoutí.

„Všechno začalo tapetou Wall&decò Midsummer Night, která si nás okamžitě získala. Tato šedivá tapeta s potiskem inspirovaným 16. století byla ozdobným výchozím bodem,“ vzpomínají s nadšením architekti.

Podnik se měl stát místem pro milovníky výtečné gastronomie i drobných chuťovek. Něco mezi útulnou restaurací, elegantním bistrem a jídelnou. A to vše samozřejmě v moderním a neotřelém vzezření. Což se architektům nadmíru podařilo. V La Forêt Noire čeká na hosty zbrusu nová verze Brasserie Chic. Styl, který odráží samotný tým kuchařského týmu C-Gastronomie.

Interiér je plný různorodých tvarů, struktur a materiálů. Když vstoupíte dovnitř, hned vás upoutá výrazná podlaha, která jako šachovnice dodává podniku hravého ducha. Naopak strop odkazuje na původní prvky stavby, které architekti nechali odkryté, a dodali tak prostoru nádech industrialismu. Veliká okna, vpouštějící do jinak tmavšího interiéru dostatek světla, ukazují venkovní zeleň. Ta mimochodem zdobí i vnitřní prostory. Výrazným designovým prvkem interiéru je však již zmíněná tapeta Wall&decò či mosazné prvky nábytku a doplňků, ale i nadčasová svítidla od návrhářky Lyonnaise Marie-Lise Fery z edice Magis Circus.

Středobodem restaurace je mosazný bar s originálními barovými stoličkami. Ostatně veškerý nábytek restaurace je jedinečný. Sametové židle se zde setkávají s těmi dřevěnými se slámovým polstrováním, pohodlná křesla v nefritově zelené se zase doplňují s křesly v jiných barvách i tkaninách a nechybí ani na míru zhotovené gauče do tvaru S.

V jednotlivých saloncích se střídá i různá podlaha či osvětlení. Co však zůstává stejné a harmonicky propojuje celý interiér, je umělecká tapeta a tóny nefritu. Jako byste se ocitli v tajemném lese.

Toalety se nesou ve stejném duchu jako celá restaurace. Tóny šedé a zelené barvy doplňuje mramorová podlaha i mosazný lesk v doplňcích.

La Forêt Noire je každým coulem originál. Každý si tu vybere svůj ideální koutek pro příjemné posezení, intimní večeři či odpolední čajový dýchánek. Mnoho vizuálních prvků působí na všechny smysly a podněcuje ten pravý zážitek z dané atmosféry.

Restaurace La Forêt Noire představuje svou atmosférou i vzhledem magické místo, které souvisí nejen s designem, ale především s výtečným jídlem a společenským životem. A podnik se už těší, až zase přivítá i zahraniční hosty. 

Jakmile to bude možné, doporučujeme také výlet do Polska, kde můžete navštívit varšavskou restauraci OpaslyTom, která je plná překvapivých zákoutí.


 

La Forêt Noire

www.laforetnoire.fr

Bâtiment LW1 –  1 route des Troques
69630 Chaponost, France

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...