Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Lofos Cafe Bar: bistro, které voní po řecké kávě

Lofos Cafe Bar: bistro, které voní po řecké kávě

Řekové si na dobrou kávu potrpí. Pravá řecká káva je silná, sladká a bez mléka. Ale takto ji pijí převážně už jen starousedlíci. Dnešní doba jde kupředu a ve stylových kavárnách a jiných moderních podnicích najdete široké spektrum kávových drinků s výtečnými řeckými dobrotami. Velice oblíbené je zde například frappé, které je skvělým osvěžením v parných letních dnech. Kam v Řecku zajít na dobrou kávu? Co třeba takhle do bistra Lofos Cafe Bar v pevninské části Kiklis? 

Na okraji příměstské řecké oblasti Kilkis se nachází bistro, kde se design a estetika setkávají s lahodnými koktejly a voňavou kávou. Lofos Cafe Bar je ideálním místem pro všechny, kteří milují moderní design i styl pohostinství. Bistro vytvořili architekti ze studia Ark4 Lab Of Architecture, kteří se zaměřili na čistý design, s použitím stylových materiálů a jednoduchých tvarů.

 

Prostor bistra je dvouúrovňový. Sjednocuje ho vysoký strop s velkými výraznými okny, které dovnitř vpouští přirozené světlo i krásu okolní lesní krajiny. Upoutají vás zde rozdíly v barvách i materiálech, které se harmonicky prolínají do mozaiky prostoru.

Když vyjdete po schůdcích nahoru do vyšší úrovně bistra, čekají vás tu pohodlná křesílka a pohovky, ze kterých se vám nebude chtít ani vstávat. Strop zdobí veliký kruhový objekt, na němž jsou umístěné květiny a který je součástí osvětlení.

V interiéru vyniká geometrie, a to od svítidel až po design nábytku. Prostor pracuje také s jasnou paletou barev v odstínech terakoty a lososových tónech, jež jsou doplněné o živou zeleň. Lofos Cafe Bar je ovlivněný postmodernismem, půjčuje si prvky a formy z minulosti a zároveň vyjadřuje minimalistický přístup současnosti.

Na stěnách i podlaze jsou kresby, které interiér zabydlují. Použité materiály, jako je mramor, samet, terakota či dřevěné povrchy nebo zeleň v ručně vyráběných hliněných nádobách a černé mramorové krytiny se zlatými detaily, oživují interiér a dělají z něj moderní prostor, ve kterém si najde svůj příjemný koutek k posezení snad každý.

Bistro pracuje s nekonvenčními materiály a dokáže v hostech vyvolat intenzivní emoce. Každá oblast je definována určitou barevnou paletou. Podlaha je sjednocena s prostorem k sezení a zdůrazňuje buď geometrii vídeňských židlí, nebo směs různorodých materiálů. Lofos Cafe Bar je ideální místo pro setkávání a společenské interakce v prostředí, které inspiruje...


 

Lofos Bar

www.odigos-kilkis.gr
43062 Karditsa
Kilkis, Řecko

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...