Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Restaurace Botania v Madridu láká na interiér plný přírody

Restaurace Botania v Madridu láká na interiér plný přírody

Ve slunném Španělsku, rovnou v centru Madridu, najdete okouzlující místo plné zeleně a gastronomických specialit. Místo, kde si odpočinete, načerpáte novou energii a povzbudíte chuťové pohárky. Představujeme vám restauraci Botania, za jejímž návrhem stojí architektonické studio Proyecto Singular.

Jakmile vstoupíte do restaurace, obklopí vás přívětivá až romantická atmosféra, plná vzorů a svěží zeleně. Příroda, kterou architekti do interiéru vnesli, potlačuje hektické vibrace venkovního ruchu velkoměsta a láká všechny kolemjdoucí do své klidné oázy.

Architektům se do prostoru podařilo zakomponovat přírodu v její divoké a přirozené kráse. Odhalili ji prostřednictvím textur, barev a organických tvarů: větví, listů, ratanu či bambusu.

Kombinace ušlechtilých materiálů, jako je kov, mramor či samet dodávají Botanii další rozměr. Navíc pro zvýraznění zajímavě řešeného stropu, pokrytého zelení s velkými dřevěnými listy, architekti využili i nepřímé bodové osvětlení. Tím hostům nabídli hezkou podívanou v podobě podmanivé hry světel a stínů.

V Botanii najdete kromě hlavního prostoru restaurace i menší, opticky oddělenou část k soukromějšímu posezení a bohatě vybavený bar.

Když příroda vstoupí do projektu a oživí tím jinak městský komerční prostor, vznikne harmonické místo, které chytne za srdce snad každého.

Zaujal vás koncept restaurace Botania? V podobném duchu se nese i naše pražská restaurace NOSTRESS, jež je taktéž oázou klidu v centru města.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...