Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Magis: Hravý design z Itálie

Magis: Hravý design z Itálie

Italská značka Magis byla založena v roce 1976 v severovýchodní Itálii, jedné z nejvýznamnějších industriálních oblastí Evropy. Značka se zabývá produkcí nábytku a doplňků do domácnosti. Firma si zakládá na vysoké technologické kvalitě a funkčnosti. Díky spolupráci s řadou světových designérů jsou výrobky Magisu navíc esteticky povedené. Výrobky značky nachází uplatnění u zákazníků z celého světa, pro které je označení „Made in Italy“ zárukou kvality. Všechny výrobky firmy jsou ze 100 % vyrobeny v Itálii s úctou k tradici této značky.

Značka Magis má široký záběr – od nábytku po bytové doplňky nebo i ptačí krmítka.

Pro značku Magis je zcela klíčový vývoj nových produktů. Zároveň je nezbytné, aby spolu designér a značka pracovali v naprosté symbióze. Avšak v tomto procesu má vždy poslední slovo výrobce. I díky tomu se značce daří za všech okolností udržovat vysokou úroveň kvality a její výrobky splňují také ty nejpřísnější bezpečnostní normy. Společnost také dbá na odpovědnost vůči životnímu prostředí. Tomu se musí podřít jak samotná výroba produktů, tak například také výběr dodavatelů. Všichni se musí zavázat, aby svou činností co nejméně znečišťovali ovzduší a omezili plýtvání zdroji a materiály na minimum.

Video ukazuje výrobu produktů řady Magis Piňa.

Výjimečným počinem značky Magis je bezesporu její kolekce Me Too. Kolekce začala poprvé vznikat již v roce 2004 a nemá nic společného se současným hnutím proti sexuálnímu obtěžování žen. V tomto případě se jedná o řadu výrobků určených pro děti, za jejímž vznikem stojí Eugenio Perazza, zakladatel společnosti Magis. Když jednoho dne sháněl stolek na kreslení pro svou vnučku, uvědomil si, že na trhu chybí nábytek, který je přímo určený dětem a nabízí jim tak potřebné jednoduché ovládání. A zároveň mu nechybí ostatní přednosti designového nábytku. Místo aby firma jednoduše produkovala zmenšeniny běžného nábytku, snaží se v rámci Me Too vžít do role dětí a přistupovat k navrhování i výrobě nábytku jejich očima. Kromě špičkových designérů na kolekci spolupracují také pedagozi a řada dalších expertů. Kolekce tak nabízí například takřka nezničitelné houpací koně či robustní, ale lehké židle nebo postele, které si může každý poskládat podle své potřeby jako dětskou skládačku.

Úkolem navrhnout výrobky určené dětem se nechala okouzlit řada světových designérů. Plastová figura psa Puppy, kterou navrhnul Eero Aarnio, patří mezi nejznámější zástupce této řady. Marc Newson zase navrhnul již zmiňovanou sestavitelnou postel Bunky – když k obyčejné dětské posteli přidáte další díly, vytvoříte několikapatrovou postel. Oiva Toikka zase přišel s kouzelným dětským úložným systémem Downtown, který připomíná newyorské mrakodrapy.

Co ale Magis nabízí nám dospělým? K nejznámějším produktům značky patří například barová stolička Bombo od Stefano Giovannoniho se základnou z chromované oceli. Výška stoličky je jednoduše nastavitelná a dostanete ji v různých barevných provedeních. 

O něco netradičněji působí křeslo Thomase Heatherwicka Spun, připomínající dětskou hračku - káču. Na křesle je možné se točit všemi směry, takže je oblíbené jak mezi dospělými, tak mezi dětmi.

Pokud pátráte po stolu, který nabízí dostatek místa ke stolování, ale zároveň bude v interiéru působit lehce, stoly ze série Magis Tavolo XZ3 jsou tou pravou volbou. Tenká deska stolu v kombinaci se subtilními nohami se vyrábí ve tvaru kruhu nebo obdélníku a v různých materiálových variantách. Nohy stolu jsou k dispozici například v černé nebo měděné barvě, doplnit je můžete například MDF deskami nebo deskami  z mramoru. Ty ocení každý, kdo se tak těžkého materiálu nebojí.

Kromě nábytku nabízí značka Magis také řadu bytových doplňků. Zarážka na dveře Ettore ve tvaru oslíka se vyrábí z litého železa, díky čemuž poskytuje dokonalou stabilitu. Soška vznikla ke 40. výročí založení značky Magis a má symbolizovat tvrdou a neúnavnou práci a odhodlání.  Zároveň odkazuje k hravosti, která se této značce nedá upřít. Za návrhem stojí věhlasný Konstantin Grcic.

Podobně hravě působí i hodiny Cu-Clock, které jsou moderním zpracováním tradičních kukačkových hodin v podání Naota Fukasawy.

Že i ty nejobyčejnější věci můžou mít zajímavý design, dokazuje odpadkový koš Trash od Jaspera Morissona. Koš je z omyvatelného materiálu a kryje ho víko, pod které se dá zachytit pytel na odpadky.

Ať už se jedná o řadu nábytku pro děti Me Too nebo o úplně obyčejný nábytek a doplňky do domácnosti, veškerá produkce značky Magis se nese ve hravém duchu. Najdete tu inspiraci zvířecím i dětským světem, spoustu barev a také materiálů, které se velmi snadně udržují. Výrobky této značky ocení každý, kdo má doma děti, nebo alespoň trochu dětskou duši.

Nahlédněte s námi také do Hravého dětského pokoje, který podpoří dětskou fantazii.


Magis prodává: Stockist

Vinohradská 1200/50

Praha 2

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...