Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Oslava vína, jídla a přírody: sekvojový háj ukrývá podnik Flowers Winery

Oslava vína, jídla a přírody: sekvojový háj ukrývá podnik Flowers Winery

Zbrusu nové pohostinství od společnosti Flowers Vineyard & Winery, které se nachází v srdci kalifornské vinařské oblasti Sonoma County, se věnuje oslavě vína, jídla a přírody. Tam, kde se nyní podnik nachází, bývala kdysi vzácná místní památka, kterou se architekti z Walker Warner Architects rozhodli renovova. Vytvořili zde vítané útočiště, obklopené vinnou révou a sekvojemi.

Na návštěvníky zde čekají výtečná, udržitelně produkovaná vína zdejšího vinařství, ale i přirozená krása 15,5 akrového panství. Místo bylo navrženo ve spolupráci s Maca Huneeus Design a Nelson Byrd Woltz Landscape Architects. Nabízí vnitřní i venkovní posezení, rozlehlé zahrady i prostor pro grilování.

Zakladatelé vinařství jsou Joan a Walt Flowers. Ti dávali lásku vínu i dříve, když pěstovali hrozny Pinot Noir a Chardonnay na drsných pobřežních hřebenech Tichého oceánu. Posledních 30 let pokračují v posouvání hranic svého vinařství. Jejich touha podělit se o svá pobřežní vína v kouzelném prostředí vedlo k tomu, že převzali chátrající vinařství z poloviny 70. let v Healdsburgu s cílem „vytvořit zde prostředí, ve kterém by se hosté cítili, jako by vcházeli do našeho domova.“

Architekti se rozhodli průmyslovou budovu renovovat a nestavět novou. Z vnější strany nechali natřít původní obložení ze sekvojového dřeva na tmavě černou. Tím zdůrazňují odraz hlubokého stínu okolního sekvojového háje, který propůjčuje budově rustikální kouzlo v tlumené eleganci.

Přístup architektů k renovaci chátrajícího vinařství byl „klamavě jednoduchý“. Průmyslové budově vdechli moderní vibraci, vytvořili nové cesty a rozšířili zahrady, což hostům umožnilo vychutnat si vína jak uvnitř, tak venku. Jak vysvětluje vedoucí architekt Brooks Walker, šlo jen o to, aby „příroda dominovala a použila svou architekturu k vytvoření zážitku“.

Interiéry zdobí bělené cypřišové dřevo a hodně oken, nabízejících skvostné výhledy do přírody, i originální umění na stěnách. Dobré světlené podmínky zajišťují také světlíky ve stylu jin-jang. Hosty zde vítá domácí prostředí s nádechem jemné elegance. Kromě restaurace a vinárny tu mohou využít i obývací pokoj, jídelní kout, knihovnu či sluneční místnost, stejně jako velkou terasu a soukromé prostory pro VIP hosty.

Většina nábytku je vyrobena na zakázku. A jelikož se podnik nachází v sekvojové oblasti, není divu, že mnohé kousky nábytku jsou právě z těchto obdivuhodných stromů. Najdete tu celou škálu přírodních materiálů, jako je dřevo, vlna či keramika a jiné. Architekti jimi chtěli navodit autentickou atmosféru země a zároveň ponechat moderní nádech současnosti. Velkorysé výhledy do zahrady posilují intimní spojení mezi vnitřkem a vnějškem, stejně jako zdejší vintage kousky.

Od uvítací sklenice Sonoma Coast Rosé, nabízené při příchodu, až po místní ručně vyrobené pokrmy, které připravuje slavný šéfkuchař Jamil Peden, je každý aspekt zážitku hosta navržen tak, aby povzbuzoval smysly, inspiroval konverzaci a oslavoval samotný étos podniku Flowers Winery.

Okolní příroda je doslova kouzelná. Zahrady jsou koncipovány jako řada soukromých oblastí. V jedné najdete venkovní pec se dřevem pro oblíbené grilování, jiná nabízí pohodlné posezení pod stinným přístřeškem, ostatní zase výhledy do vinice, nebo naopak do lesa či na vzdálené hřebeny Mayacamas. Místní různorodá krajina vás jednoduše pohltí.

Být v souladu s přírodou, ctít její pravidla a nechat ji, ať sama pomůže poodhalit své taje, je přesně to, čeho ve svém vinařství chtěli jeho zakladatelé Joan a Walt docílit.

Stýská se vám po domově? Přeneste se z krajů amerických hroznových vinic k nám, do javornických ovocných sadů, kde se nachází Javornická palírna: rodinný podnik, který vznikl srdcem.


 

Flowers Vineyard & Winery
www.flowerswinery.com

4035 Westside Rd
Healdsburg
CA 95448

United States

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...