Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Vínobar Dvojka: sněhobílý bar, kde si rádi dáte víc než jednu dvojku

Vínobar Dvojka: sněhobílý bar, kde si rádi dáte víc než jednu dvojku

Galerista Richard Preisler si dlouho přál mít vlastní bar. Díky designérské dvojici Jan Plecháč a Henry Wielgus se mu teď splnil sen. Na Letné se otevřel vínobar Dvojka, který překvapí zcela bílým interiérem.

Investor se s designéry dobře zná, na nejrůznějších projektech spolupracují už přes deset let. Za tu dobu se z nás stali přátelé a víme, že o podobném prostoru snil Richard už dlouho,” vysvětlují autoři návrhu.

Proto bylo jasné, že se do interiéru promítne Richardova osobnost. Vzniklo několik návrhů, ale pořád jsme si říkali, že Richarda dost neodrážejí a nevystihují. Pak Honza vytáhl fotku Richardova ošoupaného iPhonu. A to byl vlastně takový předobraz Dvojky,” popisuje Henry. Tedy současný a moderní na jedné straně, na druhé trochu punk a vintage s určitým nádechem umělecké atmosféry. Stejně jako Richard.

Zmiňovanou uměleckou atmosféru do prostoru dostává mimo jiné betonová podlaha postříkaná bílou barvou. „Na první pohled se zdá, že jste vstoupili k někomu do ateliéru,“ říkají designéři. Pozorný host si všimne také tahů od štětců, které jsou viditelné na nabílených starých lednicích či dveřích. Vytříbený design naopak představuje svítidlo Neverending Glory, které navrhli sami designéři. Pít zase budete ze zajímavě tvarovaných sklenic od známého designéra Jiřího Pelcla. Slušet jim bude jak bílé, tak červené víno.

Designéři chtěli, aby byl bar neformální. Snažili jsme se vytvořit prostor s příjemnou atmosférou, kde se lidé uvolní, a to pokud možno dřív, než vypijí první dvojku,” vyprávějí Jan a Henry. To se jim podařilo, i když bílá svádí k pravému opaku. Zvolili posezení na vintage stoličkách u starých pracovních stolů, dlouhé lavice a místo některých stolů nabílené sudy. A proč ten striktní důraz na bílou? Designéři chtěli, aby byl celý interiér co nejjednotnější a vše se odehrávalo v rovině světel a stínů.

Pokud do Dvojky přijdete za světla na jednu dvojku, možná se ani nenadějete, setmí se a bílý prostor najednou zčervená. Do ruda ho zahalí neonová číslice na zdi. Znamení, že se ta slibovaná jediná sklenička trochu protáhla...


Vínobar Dvojka

Veletržní 40, Praha 7

 

 

 

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: BoysPlayNice

Publikováno: 06.09.2019

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...