Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Miduny, to je nábytek s italským vkusem a vynalézavostí Brooklynu

Miduny, to je nábytek s italským vkusem a vynalézavostí Brooklynu

Jak vypadá design, který spojuje to nejlepší ze slunné Itálie a moderního New Yorku? Jako kolekce Mimi značky Miduny, která se – stejně jako její zakladatel Alessandro Preda – narodila v Itálii, v New Yorku ale našla svůj domov. 

MiMi Stool & Console Table | Oak White

Zakladatel značky Miduny Alessandro Preda má italské kořeny, ateliér sídlí v newyorském Brooklynu.

Alessandro Preda, otec značky Miduny, vyrostl v Itálii v provincii Brescia – nedaleko se rodila dokonalá světla značky Flos (například známá lampa Arco), ale také ikonické lodě Riva. Alessandro vystudoval architekturu na harvardské univerzitě, poté se přestěhoval do New Yorku, kde začal pracovat v architektonické kanceláři. Brzy se stal designérem a vedl velké projekty. Přes den v práci, po večerech ve své malé dílně pilně experimentoval s materiály a ruční výrobou nábytku. Tak vznikla kolekce moderního elegantního nábytku Mimi. 

MiMi Desk and Table & Stools | Walnut Black

 

KG Bench | Carved Top

MiMi Desk and Table | Walnut Black

Nadčasový design nábytku se špetkou hravého rozmaru, tak by se dal popsat nábytek, který Alessandro navrhl. „Snažil jsem se nábytek zjednodušit až do jeho vlastní esence. Zachytit jeho krásu tady a teď, ale neztratit jeho nadčasovost a zároveň vyhovět požadavkům moderní doby,“ říká s úsměvem. A to se povedlo, od uvedení kolekce na trh v roce 2018 sbírá prestižní nominace i ceny (NYCxDesign award, German Design Awards, Best of Year awards 2019 a další). Rozmanitost stolů Miduny je hravě kombinovatelná se stoličkami, lavicemi a bočními stolky stejné řady a dalšími funkčními, minimalisticky krásnými ručně vyráběnými doplňky z kolekce Miduny.

Cross Table Coffee table and MiMi Side Table | Black

MiMi Dining Table | Walnut Orange

KG Bench | Carved Top

Návrhy a prototypy vznikají v brooklynské dílně, poté se v malém vyrábějí v italských rodinných dílnách, které spojují generace – tu starší kovanou v klasickém řemesle a znalou tradičních technik s tou mladou, která oplývá technickou zdatností. Každý kus nábytku Miduny je ručně vyráběný unikát, který spojuje svět napříč generacemi. 

Kolekce MiMi je navržena modulárně, tak aby byla co nejflexibilnější. V dnešní době, kdy jsou stolní počítače na ústupu a doba se zrychluje, upřednostňujeme nábytek, který umí jít s dobou. Z několika kousků snadno vytvoříte větší či komplikovanější plochy – dva pracovní stoly vytvoří velkou čtvercovou pracovní plochu nebo stůl do L, odkládací stolky lze skládat jako interiérový tetris. Design s tím počítá, a tak dvě nohy vedle sebe vypadají jako jedna a zářez na desce stolu se tak stává dekoračním prvkem ve zcela jiné formě než u stolu jediného. 

Značka dbá také na udržitelnost, veškerý nábytek je dopravován naplocho v krabicích speciálně k tomuto účelu navržených. Všechny materiály k výrobě nábytku pocházejí z certifikovaných zdrojů a hlavně – jsou to kusy ruční práce, která vydrží zkoušku času. Rozložit a složit je můžete kolikrát chcete, stále budou perfektně sloužit. 

Chcete k sobě domů Itálii okořeněnou New Yorkem? Omrkněte kompletní nabídku na webu Miduny.


Miduny

New York, USA

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Ela Prokopová Autor:
Ela Prokopová

Foto: via miduny.com

Zdroj: miduny.com

Publikováno: 30.09.2020

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...