Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

S doladěním vstupní haly pomohou doplňky

S doladěním vstupní haly pomohou doplňky

Předsíň patří mezi místnosti, kterým prospívají jasné nebo pastelové barvy. Syté základní barvy naopak působí až příliš přehnaně. Tmavé pak místnost naprosto pohltí. Střídmější barevné ladění chodby ale můžete snadno kompenzovat výraznějšími doplňky, mezi které mohou patřit i vypínače, zásuvky nebo domovní telefony. Do malé předsíně postačí jeden nebo dva nápadné kousky. Vsaďte na vzory a netradiční materiály.

Mezi detaily, na které by se v žádné místnosti nemělo zapomínat, patří vypínače a zásuvky. Naštěstí už dávno není na výběr pouze jeden nebo dva typy. Hager Electro vyrábí elektro instalace všech barev a tvarů. U série Berker R.1 si oblíbíte neobvyklou kombinaci hranatého rámečku s kulatým ovládáním, které umožňují kombinovat barvy i materiály. Předsíň tak můžete vyladit sofistikovaným vzorem kamene, nebo se naopak odvázat s neonovými barvami.

Stále více domácností využívá inteligentní instalace pro ovládání osvětlení, topení nebo stínění. Výhodným pomocníkem ve vstupní hale je určitě centrální vypínač. Stisknutím jediného vypínače při odchodu z domu máte jistotu, že jste všude zhasli světla, vypnuli všechny zásuvky (kromě např. ledničky), případně ztlumili topení. Nemusíte se tak bát, že zůstala zapnutá žehlička nebo se celý víkend bude zbytečně svítit v koupelně.

Centrální vypínač z dílny Hager Electro.

Své místo v předsíni mají také domovní telefony, které už nemají pouze funkci zvonku a otevření dveří. Domovní telefon ABB-Welcome Midi s elegantním designem disponuje 4 ovládacími tlačítky: vyzvednutí hovoru, otevření zámku, osvětlení a „nerušit“. Na přístroji lze nastavit hlasitost hovoru i vyzvánění a zvolit rozdílná vyzvánění pro volání od venkovního panelu a zvonění u dveří. ABB-Welcome Midi je k dispozici také jako videotelefon s dotykovým ovládáním a úhlopříčkou tabla 11cm.

Domovní telefon ABB-Welcome Midi.

Domovní videotelefon ABB-Welcome Midi.

 

Odkládací místo se hodí vždy. Stačí miska, kterou umístíte na stolek nebo kabinet. A pokud se nespokojíte s něčím obyčejným, pořiďte si jako dekoraci misky Axonometry Cube z dílny Ghidini 1961. Díky svému tvaru a sklonu vytváří iluzi 3D. Jednotlivé díly mohou být ve stejném provedení nebo jako mix všech tří variant: Brass polished, rose gold, steel polished. Autorkou designu je Elisa Giovannoni.

Vůně domova znamená pro každého něco jiného. Ale všichni se nejspíš shodnou, že voňavý byt po příchodu domů je příjemný. John-Paul Welton vyvinul řadu parfémů, které podtrhnou moderní styl interiéru. Do vstupní haly se ideálně hodí kolekce difusérů, jejichž vůně vznikají ve francouzském městě Grasse. Prodává je Marthi.

S úpravou velikosti předsíně z hlediska optiky pomohou zrcadla. Krátkou chodbu lze snadno prodloužit umístěním zrcadla na její konec. Úzká chodba se rozšíří  po umístění několika zrcadel po její délce. A s malou předsíní pomohou zrcadla pověšena ve skupině. Při výběru zrcadel je dobré zaměřit se na materiál, ze kterého jsou ostatní produkty v místnosti. Například sladit zrcadlo s odkládacím stolkem. Zrcadlo Adnet Circulaire od Stockist bylo navrženo roku 1950 francouzským designérem Jacquem Adnetem. Charakterizuje ho lemování z italské kůže a přezky s věšákem z mosazi. K dispozici je ve třech barvách a třech velikostech.

U zrcadla Denver značky Sovet Italia se můžete rozhodnout, zda si jej zavěsíte vertikálně, horizontálně, nebo prostě jen postavíte ke stěně. Celoskleněné zrcadlo je zasazeno do masivního rámu v pískované nebo lakované variantě. V rozměrech od 100 x 100 cm až 100 x 250 cm ho seženete v Innexu.

Věšák má zpravidla jednu praktickou funkci - udržet, co na něj pověsíte. Bez zavěšených objektů ale působí dost obyčejně. Věšáky Bubble od Petite Friture zároveň zastoupí i roli dekorativní. Duo designérů Vaulot & Dyèvre je popsalo jako mýdlové bubliny, které navždy zamrzly. A stejně jako u mýdlových bublin, ani tady nevíte, jaký tvar se vám podaří vytvořit. Bubble jsou ručně foukané ze skla a dostupné ve dvou velikostech i několika barvách. Vybrat si můžete v Monobrandu.

SaveSaveSaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: Hager Electro, ABB Elektro Praga, Color Design, Marthi Design, Wall&deco, Ghidini 1961, Stockist, Monobrand

Publikováno: 24.03.2017

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...