Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

8 tipů, jak si poradit se vstupní halou

8 tipů, jak si poradit se vstupní halou

První dojem z prostoru dostáváte už za dveřmi. Vstupní haly udávají tón celého domova a nutně se v nich nemusí povalovat klíče, hromada bot, kabáty a deštníky. Přinášíme vám několik rad, jak můžete předsíně pojmout.

 

1. Začněte podlahou

Sáhněte po odolném a lehce omyvatelném povrchu, který vydrží dennodenní používání a ošlapávání. Zároveň by měl vypadat dobře a sloužit desítky let.

2. Myslete na úložný prostor

Pokud hned u vchodu nemáte šatnu, věnujte pozornost úložným prostorům na kabáty a boty. Nemusíte tu skladovat celou svou sbírku obuvi, měly by se sem však vejít kousky, které v daném ročním období nosíte.

Nedělejte z bot hromádky, raději je schovejte do malého botníku či skříňky. Na trhu jsou rovněž k dostání speciální skříně, které umí osvěžit oblečení, aniž by musely použít vodu či prací prostředek. Oblečení narovnají a odstraní nežádoucí odér. Pokud často zvete na návštěvu přátele, myslete i na jejich svršky.

3. S drobnostmi do šuplíku

Klíče, klíčenky, drobné mince, dopisy i menu rozvozu pizzy schovejte do malého stolku, kam se vejde spousta drobností.

4. Zrcadlo jako pomocník

Zrcadlo ve vstupní hale vám pomůže s posledními přípravami před odchodem a zároveň dovolí rozcuchaným návštěvám, aby se hned po příchodu upravily.

5. Místo k sezení

V předsíni sice moc času netrávíme, i tak by tu ale nemělo chybět místo k sezení – třeba stylová lavička. Pokud máte děti, hodí se ještě víc. K zavazování tkaniček si ale sedne rád kde kdo...

6. Něžné světlo

Osvětlení by mělo být příjemné, jemné a vlídné. Strhněte pomocí světla pozornost na obraz, zrcadlo či dekoraci. Vsaďte i na umění a hned k vchodu umístěte svůj oblíbený umělecký kousek – tak, abyste se s ním vy i návštěvy mohli kochat hned po příchodu. Na stěny můžete dát světlé obrazy a nasvítit je pomocí bodového osvětlení: od plátna se bude odrážet světlo a prostor se opticky zvětší.

7. Působivé umění

Umělecká díla pomůžou prostor zútulnit a zpříjemnit. Zanechte dojem hned za dveřmi a umístěte sem zajímavou instalaci, objekt či obraz.

8. Příjemná vůně

Vstupní hala udává první dojem z domova – jak v případě designu, tak vůně. Použijte vonné tyčinky či svíčky, které přebijí všechny nežádoucí pachy.

Jednoduše je třeba myslet na to, že i vstupní haly jsou důležitou součástí interiérového designu a utváří první dojem z místa. Jaké pravidlo se osvědčilo vám? 

SaveSave

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...