Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Soukromý apartmán od Josepha Diranda v Saint-Germain-des-Prés

Soukromý apartmán od Josepha Diranda v Saint-Germain-des-Prés

Čistý a dokonale vyvážený minimalismus. Soukromý byt v pařížské čtvrti Saint-Germain-des-Près, navržený Josephem Dirandem, odkrývá své kouzlo v jednoduchosti, několika málo barvách a vytříbených materiálech. Nachází se v kulturní čtvrti, která je oblíbená mezi umělci a filozofy. Je to také místo, kam se chcete vydat za špičkovými butiky, restauracemi a kavárnami, jež jsou vždy nepochybně dražší než ty se standardními cenami.

Byt o ploše 350 metrů čtverečních se nachází v prvním patře velkolepého domu Particulier, kde obvykle bydlí movité rodiny. V hustě osídlené Paříži je tento městský dům skutečně vzácným nálezem. 

Architekt Joseph Dirand, který byt navrhoval, se proslavil slavnými projekty, jako je například rezidence Monsieur Bleu nebo vlajkový obchod Chloé. Pracoval v různých destinacích, i těch vzdálených, jako je Peking, New York či Mexiko. Pracuje po celém světě, od východu na západ, jeho styl je ale okamžitě rozpoznatelný a dokonale vyvážený.

Architekt se zaměřil na obložení, ozdobné lišty a spoustu mramoru. Nechybí ani bezpočet designového vybavení v černých, bílých, šedých a zlatých odstínech. „Nechtěl jsem produkovat žádné stylové efekty, ale spíše vrátit to, co prostor ztratil od svého rozkvětu.“ Jedním takovým prvkem, který přežil, jsou parketové podlahy se dvěma vzory z 80. let. Od podlahy až ke stropu se také v každé místnosti objevují francouzská okna, která propouštějí dostatek světla. A právě světlo je prvek, který se architekt snažil maximalizovat. „To, na čem mi opravdu záleží mnohem víc než na samotném interiéru, je právě světlo. Protože dělá architekturu živou. Kamkoli jdu, zejména do svého studia, bytu či do jiných míst, musím vidět oblohu!"

Majitelé bytu jsou milovníci umění a jejich domov je plný děl od umělců jako David Noonan, Jonathan Binet či Ugo Rondinone. Tyto umělecké kousky dodávají prostoru šmrnc a hloubku.

Navzdory bílým stěnám působí prostor teple a útulně. Skrz francouzská okna lze vidět i na rozkvetlou terasu, která dodává rozmanitost také barvám uvnitř. Terasa je mimochodem velice prostorná, měří celých 250 metrů čtverečných.

Byt v pařížském starosvětském stylu je navržený tak, aby vynikl každý detail. Jeho plynulé linie jsou plné pohybu, pocitu tepla a pečlivě zvoleného designu, díky němuž má každý kus nábytku, příslušenství a uměleckých kousků příležitost zářit nejen samostatně, ale i jako součást celku.


Joseph Dirand
www.josephdirand.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...