Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Byt plný umění a úcty k tradiční architektuře

Byt plný umění a úcty k tradiční architektuře

Okouzlující interiér se honosí vysokými stropy, velkými otevřenými prostory a francouzskými okny. Rekonstrukce bytu je důkazem, že lze propojit architekturu 19. století se současným životním stylem majitelů s citem a elegancí.

Úspěšná dvojice architektů a designérů Patrick Gilles a Dorothée Boissier upoutali pozornost, když oznámili dokončení rekonstrukce svého vlastního bytu. Rezidence na pařížském bulváru Malesherbes se pro ně stala dokonalým domovem, který si sami vytvořili podle svých představ.

Pro majitele a jejich dvě děti bylo zásadní, aby byl nově vzniklý prostor funkční a zároveň respektoval historii, která ho obklopuje. Velký důraz byl kladen především na zachování původního dřevěného obložení stěn. Díky bílému nátěru získal obklad nový život a vytvořil jednotící plášť všech místností.

Mramorová kuchyňská deska i panel na stěně tvoří luxusní součást interiéru odpovídající 19. století, ale zároveň koresponduje s aktuálním trendem jednoduchých linií. Zajímavým prvkem jsou horní skříňky podporované policí. Jídelní stůl, který si samozřejmě navrhli sami Gilles & Boissier, je dokonalým doplňkem mírně klasického a současně moderního interiéru.

Obrovské osvětlovací zařízení položené na zemi vedle fotografie koně od Stevena Kleina je velmi neotřelým řešením. Všechny fotografie, které si majitelé do bytu vybrali, pocházejí z Acte2Galerie, kterou vlastní jejich blízký přítel.

V celém bytě k sobě harmonicky ladí tradiční dřevěné obklady stěn, versaillské podlahové parkety ve vzoru rybí kosti a současná umělecká díla. Moderní umění a jejich umístění hrají v celém bytě klíčovou roli a dotvářejí charakter prostoru.

Z ložnice vyzařuje stejně poklidná atmosféra jako z ostatních místností. Byly zde vybrány jednoduché, ale velmi pohodlné kousky, které decentně doplňují klasickou zdobnost interiéru.

Koupelna je ukázkovým příkladem minimalistického řešení. Stejně jako v kuchyni, i zde je použit carrarský mramor v podobě částečného obkladu stěn a vany. Čistý, téměř monochromatický prostor se topí v záplavě světla z obrovských oken, sahajících od podlahy ke stropu.

Patrick Gilles a Dorothée Boissier se setkali v interiérovém studiu, které vedl architekt Christian Liaigre. V roce 2004 si společně založili vlastní ateliér, jehož cílem je reprezentovat francouzské umění. Často spolu nesouhlasí, ale právě z těchto jejich odlišných názorů se rodí bohatý a inspirativní tvůrčí dialog, který je podkladem pro tak neotřelé projekty, jako je právě rekonstrukce jejich vlastního bytu.


Patrick Gilles a Dorothée Boissier

www.gillesetboissier.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...