Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

The Post: nostalgie a kouzlo minulosti

The Post: nostalgie a kouzlo minulosti

Jak to dopadne, když se bývalá pošta z roku 1898 dostane do rukou architektů? Promění se ve velkolepý hotel se stylovou atmosférou dávných časů. Vydejte se s námi na výlet do belgického města Gent, kde se v samotném centru mezi památkami nachází hotel 1898 The Post.

Na jedné straně je výhled na kostel sv. Mikuláše a na straně druhé Graslei, kouzelné nábřeží u řeky Leie. Hotel 1898 The Post se pyšní tím, že sídlí v historickém centru města, které bývalo během středověku prominentním městským státem. Dnes je Gent známý jako univerzitní město a centrum kultury.

Hotel byl navržen v novogotickém stylu architektem Louisem Cloquetem, který zahájil výstavbu budovy v roce 1898. Na dvou podlažích najdete třicet osm pokojů, které jsou navrženy v podobném duchu. Zdobí je současný, ​​ale historii respektující design, který nese podpis své autorky, designérky Geraldine Dohogne.

Tmavě zelený odstín stěn, osmiúhelníkové mramorové obklady či koupelnové retro doplňky s tmavě mosaznou povrchovou úpravou dodávají prostorům klidnou atmosféru. Stylově také doplňují autentický starožitný nábytek, historické pohlednice a další vybavení, které je vkusně umístěno v hotelových prostorech. Každý detail je promyšlený a propůjčuje místu osobitost.

Místnosti jsou pojmenovány podle své velikosti, od menších pokojů, které měří 19 metrů čtverečních, až po ty nejluxusnější apartmá či lofty, měřící až 65 metrů čtverečních. Většina pokojů má stropy s dvojitou výškou a mezipatra, která dodávají pocit většího prostoru. Za zmínku stojí apartmá Tower Suite, které sice není největší, měří 36 metrů čtverečních, ale zato je nejzajímavějším soukromým prostorem hotelu. Nabízí totiž 360stupňový výhled na okolní město, a díky svému osmiúhelníkovému duplexnímu designu se zde hosté cítí maximálně komfortně i v soukromí. Díky výhledům si mohou vychutnat doslova pohádkový zážitek.

Hosté se mohou v hotelu setkávat ve společných prostorách restaurace či útulného obývacího pokoje s krbem a exkluzivního koktejlového baru Cobbler.

Atmosféru dávných dob vdechují hotelu také obrazy a knihy, které jsou jakýmisi rekvizitami. Chodbu vedoucí k recepci zdobí Cloquetovy časné náčrty a voskové pečeti nejstarších belgických šlechtických rodin. U nočních stolků zase najdete autentické pohlednice z počátku 20. století.

Architekti zachovali hromadu původních prvků, jako jsou okenní rámy, schodiště, kamenné podlahy či nepřehlédnutelné chrliče a sochy na fasádě. Všechny tyto promyšlené detaily vás vrátí v čase a promění vaši návštěvu či celý pobyt v 1898 The Post v zajímavý a pohostinný zážitek.



1898 The Post
www.zannierhotels.com

Graslei 16
9000 Ghent
Belgie

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...