Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Tonone: technické osvětlení s industriálním šmrncem

Tonone: technické osvětlení s industriálním šmrncem

Jak spojit fascinaci mechanikou, řemeslem a uměním? Odpověď zní jasně: Tonone. Mladá nizozemská značka z města Hertogenbosch vyrábí osvětlení s industriálním šmrncem a neměla by uniknout žádnému fanouškovi současného designu.

Značka Tonone svou filozofii představila už v první kolekci z roku 2013. V ní ukázala lustr Bolt Chandelier, které pomocí roztahovacích křídel poslouží v různých situacích i interiérech. Za designem svítidla stojí Anton de Groof, zakladatel celé značky. Vybírat můžete z šestiramenné a osmnáctiramenné varianty. Svítidlo je nejen funkční, v interiéru zároveň představuje skulpturální a výrazný doplněk. „Křídlová matice zajišťuje ohebný spoj a drží lampu v požadované poloze,“ vysvětluje tým českého obchodu Light Works, který k nám Tonone dováží.

Bolt má i svého subtilnějšího sourozence – stojací lampa Bolt Floor vznikla z hliníku a oceli a je dostupná v osmi různých barvách. I tady hraje výrazná matice zásadní roli, stává se určujícím prvkem celého designu svítidla. Lampa je k dostání ve dvou velikostech a jednoramenném i dvouramenném provedení.

Vedle toho je Bolt k dostání také jako nástěnné svítidlo či stolní lampa. Speciální úprava Bolt Bed má držátko, které umožňuje pohodlné čtení v posteli. Variabilní je také edice Bolt Wall

Vedle postele se hodí i varianta stolní lampy Bolt Table, která se prodává ve dvou velikostech. Rameno má buď 299 mm, anebo 500 mm. Matice se u všech svítidel Bolt dají sehnat v černém, mosazném, měděném či nerezovém provedení. Můžete tak vytvářet libovolně kombinace a přizpůsobit osvětlení stylu celého interiéru.

Zaujme také edice Bolt Desk, vhodná pro každého, kdo rád na práci pořádně vidí. K dispozici jsou opět dvě velikosti a délky ramen. 

Anton de Groof stojí i za návrhem svítidla Atlas. To visí na mosazné konstrukci, která ve skleněném stínidlu vytváří působivý geometrický vzor. Na své si v tomto případě přišly i šikovné české ruce: stínidlo je foukané v českých sklárnách. Atlas dostanete v čiré i kouřové variantě.

Ručně foukané v českých sklárnách je i svítidlo Ella. Stojí na subtilní ocelové trojnožce, která je buď bílá, anebo černá. Stínidlo pak Tonone nabízí jak čiré, tak kouřové.

Graficky čisté osvětlení představuje Mr. Tubes. „Tělo svítidla je vyrobeno z oceli a hliníku lakovaných na černo a nese 2 nebo 4 fluorescenční zářivky,” popisuje tým Light Works. Mr. Tubes je k sehnání ve vertikální i horizontální podobě, světla jsou stmívatelná a pomocí lanek je možné je zavěsit do libovolné výšky.

Tonone nadchne fanoušky čistého mechanického designu i fajnšmekry, kteří ocení působivé detaily – ať už jde o viditelná vlákna, anebo výrazné matice. Pokud máte k vycházející nizozemské značce jakékoliv otázky, ptejte se u Light Works.


Tonone, prodává Light Works

Vlastislavova 11, Praha 4

www.lightworks.cz

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...