Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Tvary v koupelně

Tvary v koupelně

​Koupelna byla po dlouhou dobu opomíjená část interiéru. Jako by do domova snad ani nepatřila. Hlavní roli hrála funkčnost, velikost prostoru a estetické požadavky musely často ustoupit. Koupelna si však dokázala získat pozornost zpět a nyní představuje pro designéry i architekty opravdovou tvůrčí výzvu. Specifické požadavky a možnosti tohoto prostoru mnohé tvůrce přitahují, a tak vznikají překvapivé neotřelé prvky, kterými můžete koupelnu vybavit.

Značka Axor kouzlí s různými životními styly a promítá je do koupelny. Za pomoci hvězd současného designu, které si pravidelně zve ke spolupráci na svých kolekcích, zanechává výraznou stopu ve vybavení koupelen v podobě rozsáhlých osobitých setů. Koupelnové kolekce od firmy Axor najdete v distribuci společnosti Hansgrohe.

Koupelna s produkty z řady Axor Massaud a Axor Starck.

Sprcha je jedním ze základních elementů každé koupelny, a tak k tomu přistupuje i firma Axor. Její kolekce zaměřená na sprchy, ShowerCollection, vznikla ve spolupráci se slavnými designéry světového formátu. Patnáct různých úprav kovových povrchů a nové pojetí koupelen má poskytnout nadprůměrný zážitek pro tělo i duši. 

Zlatá je synonymem luxusu. Komponenty v této barvě dodají vaší koupelně charisma románských lázní. Exkluzivní vzhled v kombinaci s avantgardními tvary nabízí ruční, horní i boční sprchy v dokonalé symbióze z dílny legendárního francouzského designéra Philippa Starcka. ​

V kolekci Axor Urquiola, která nese jméno španělské designérky, navrhla Patricia Urquiola volně stojící vanu. Ta nekompromisně vyzdvihuje estetiku van umístěných do prostoru. Ty k sobě zaslouží výraznou baterii, v tomto případě rovněž postavenou do prostoru. Tato harmonická dvojice je v koupelně zkrátka nepřehlédnutelná. 

Jako radikálně funkční purismus by se dala charakterizovat kolekce Uno firmy Axor. Objekty mluví samy za sebe a svým vzezřením akcentují především svou funkci. Nic víc, kolekce Uno jde přímo k věci. Precizně provedené trubky evokují klasický způsob transportu vody a set tak skutečně pojí dohromady design a účel. Perfektní symfonii tvarů založenou na zlatém řezu doplňují jasné barvy, které rozzáří prostor a nejlépe vyniknou ve střídmě vybavené koupelně. Mezinárodní tým ateliéru Phoenix Design je jedničkou v oblasti industriálního a produktového designu. Architekti se inspirují Bauhausem a obdrželi za své čisté linie i jednoduché tvary řadu ocenění. S firmou Axor studio spolupracuje již více než dvacet let.

Značka L’Antic Colonial, která spadá pod španělskou společnost Porcelanosa, proslula především výrobou obkladů. Její záběr je ale širší. Představujeme vám kolekci Vintage od studia Yonoh, které sídlí ve španělské Valencii. Přišla s kolektivní klasikou, která se vyrovnává s moderními prostory. Čisté lineární prvky s odkazem minulosti ale designéři přehodnotili do velmi aktuální sady umyvadel. Seženete je dvou velikostech u firmy Design Bath.

Rodinná italská značka Zucchetti se může pochlubit tradicí od roku 1929. Rozsáhlá kolekce Faraway se skládá z více než sta produktů – od umyvadel a van až po baterie nebo sprchové hlavice. U sanity experimentovali tvůrci Ludovica a Roberto Palomba s tvary umístěnými na štíhlém podstavci. Výrobky rozdělili do dvou sad: Faraway/ Round přináší oblé tvary v dokonalé asymetrii, zatímco u sady Faraway/ Square kontrastují ostré hrany čtvercové základny s rozmělněnými liniemi, které zlehka sestupují do samotného umyvadla. 

Kolekce Kaos z dílny zmiňovaného designérského dua Ludovica+Roberto Palomba převrací tradiční koncept koupelny. Vanu staví do centra pozornosti jako šperk zdobící prostor koupelny. Neotřelé inovativní řešení, které připomíná horské jezírko, podpírá kovová konstrukce.

Stejní tvůrci navrhli pro značku Zucchetti i kolekci Him. Původní myšlenka sledovala spíše než koncept jednoduché použití materiálu a formální vyjádření funkce objektu. Vznikl lehký set koupelnových baterií s výraznými geometrickými tvary, které naprosto přirozeně doplní většinu ostatního vybavení. 

Přísná geometrie – tak lze shrnout kolekci Zucchetti Aguablu. Italská designérka Barbara Sortina vsadila na čisté rafinované formy, které elegantně doplní vaši koupelnu.

 

Souboru Savoir značky Zucchetti vévodí primární tvary na všech frontách. Baterie, háčky, sprchové hlavice, držáky na mýdlo a mnohé další navrhli designéři Matteo Thun and Antonio Rodriguez. Slaďte tyto drobné elementy a sami uvidíte, jak spolu v prostoru koupelny dokáží efektivně komunikovat. Dodavatelem značky Zucchetti je firma Design Bath.​

Designérské duo navrhuje i pro sesterskou značku firmy Zucchetti – Kos, kterou najdete rovněž v distribuci Design Bath. Kolekce Morphing přichází s klasickou vanou na nožičkách v novém hávu, ale s patrným retro nádechem. Jednotný materiál a barevné variace zajišťují komplexní vzezření celku. 

Milovníci koupelen ocení produkty z obchodu Design Bath, který nabízí i německého výrobce Knief & Co. Firma sídlí v Brémách a byla založena roku 1979. Od počátku zaměřila svou pozornost na koupelny. Je jedničkou na trhu, když přijde na akrylátové vany, a dokazuje to i vana Prince. Toužíte po klasickém výstředním kousku? Hliníkový povrch s nýty a šrouby rozhodně stojí za pozornost.

Vana Glow od Knief & Co. je ztělesněním pohodlí na první pohled. Ergonomický tvar a čistý design prostupuje stejnojmennou kolekcí včetně toaletních mís, bidetů a umyvadel. Relaxujte v obklopení luxusních siluet.

Představte si lehce osvětlené dokonale formované prvky v potemnělé koupelně. Sada Shine od Knief & Co. září za pomoci jemného led osvětlení, které navodí intimní atmosféru jako stvořenou pro chvilku klidu a relaxace. 

Společnost Knief & Co. umí ve svých výrobcích kombinovat moderní vlivy a historický odkaz. Oblíbený model vany Victorian doplnila dřevěným rámem a schůdkem. Dopřejte si viktoriánský dobový zážitek s kvalitními moderními materiály.

Ať už zvolíte aktuální moderní tvary, nebo retro s odkazem do historie, koupelna vždy bude prostorem intimity, odpočinku a proměny. Přestože slouží téměř výhradně vám, může i tak reprezentovat váš životní postoj a podpořit styl bytu či domu jako celku. 

 

 

 

 

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...