Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Vila 118 na Ukrajině okouzlí nejednoho milovníka designu

Vila 118 na Ukrajině okouzlí nejednoho milovníka designu

Elegance, vytříbené materiály a také dostatečný prostor. To vše v sobě propojuje Vila 118, kterou najdete v Kyjevě na Ukrajině. Za realizací stojí architektonické studio Denrakaev v čele s hlavním architektem Denisem Rakaevem. Ten si dal na projektu opravdu záležet a využil každičký kout tohoto velkého sídla smysluplně.

Vila se 150 metry čtverečními má jasnou a srozumitelnou strukturu. V centrální části se nachází hlavní společenský prostor s obývacím pokojem, přilehlou kuchyní a jídelnou. Stejnou velikost, jako má obývák, dopřál architekt také venkovní terase.

Při vstupu do vily vás na první pohled ohromí samotný prostor. Vysoké stropy a velké prosklené plochy přinášejí do interiéru vzdušnost a dostatek přirozeného světla. Barevný kontrast přírodního dřeva stylově doplňují plochy s tmavými obklady. Architekti zde zvolili jak dřevěnou podlahu, tak i dřevěný strop, čímž opticky prostor zmenšili a zútulnili.

Ani v kuchyni nechybí dostatek místa, který jistě ocení každý, kdo rád vaří. Kombinace kuchyňských skříněk v bílé barvě i ve dřevě spolu s tmavě šedými obklady tvoří hezky sladěný prostor.

Poblíž kuchyně má své místo jídelní koutek s designovým nábytkem. Hlavní ozdobou jsou však závěsná a nástěnná kruhová osvětlení, která jako kdyby v prostoru volně levitovala.

Obývací části dominuje veliká šedá sedačka a křesílka v karamelovém tónu.

Během teplých měsíců si majitelé mohou naplno užívat rozlehlé terasy. K atmosféře plné pohody zde přispívá i kamenný krb a všudypřítomné dřevo v podobě podlahy i obložení.

Z obou stran obývacího pokoje se nachází další dvě obytná křídla, která jsou přístupná samostatnými chodbami s hromadou úložného prostoru. V levé části najdete hlavní ložnici se samostatnou koupelnou a šatníkem, v té pravé pokoj a koupelnu pro hosty.

Ložnice je velice elegantní. I zde se vyjímá krásná dřevěná podlaha, která přechází až do obložení. Na stěnu za postel umístili architekti zdobný nástěnný prvek, který je dominantou prostoru. Z ložnice pak vedou dveře rovnou do koupelny.

Koupelna působí velice útulným dojmem. Světlé mramorové obklady doplňují šedé části a dřevěný obklad. Opravdovou relaxační zónou je pak veliká volně stojící vana.

V pravém křídle vily se nachází také kabinet, který se v případě potřeby transformuje do ložnice pro hosty. V pokoji nechybí vlastní koupelna s WC, ani menší pracovní koutek.

Architekti si dali záležet na každém detailu. Precizní práce se dřevem, které v elegantní podobě zdobí stěnu i úložné prostory, je zřejmá v celém obydlí. Spolu s šedými a černými tóny v doplňcích působí pokoj velice harmonicky.

Celkový projekt vily se architektům velmi vydařil. I když nechali hlavní obytný prostor takřka otevřený, dokázali zde navodit příjemnou a útulnou atmosféru, kde teplo domova dýchá z každého koutu.

Nahlédněte s námi také do Rodinné vily v Íránu, která ožila díky vzpomínkám z dětství, nebo do našich končin do Domu na domě - pražského penthausu od architekty Jany Hamrové.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...