Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Byt v Kyjevě romanticky propojuje barvy, materiály i přírodu

Byt v Kyjevě romanticky propojuje barvy, materiály i přírodu

Dřevo, beton, pastelové barvy i kousek přírody. To vše při rekonstrukci vnesli designéři do kyjevského bytu, sídlícího v 28. patře výškové budovy v centru metropole. Zkombinovali zde moderní estetiku s elegantními a čistými liniemi designu, jemnou paletou teplých dřevěných odstínů a pastelových barev, a vytvořili tak poeticky laděný interiér, podpořený nádhernými panoramatickými výhledy na město.

V bytě žije pouze jeden obyvatel, proto designéři ze studia Olha Wood navrhli otevřený interiér, kde každá zóna plynule přechází v jinou. Zadní část bytu, kde se nachází ložnice s šatnou a koupelnou, naopak poskytuje dostatek intimity a potřebného soukromí.

Přední část bytu je vyhrazena pro společenské aktivity. Majitel se zde může scházet s přáteli nad sklenkou vína a obdivovat městská panorama nebo v pohodlí měkké, světle růžové pohovky lenošit a debatovat o životě. Prostor obývací zóny doplňují designové lampy od Lucie Koldové a barevně ji oživují kanárkově žlutá křesílka.

Vedlejší prostor patří vaření a stolování. Kuchyňský ostrůvek Bulthaup dělí kuchyni od jídelny a velký jídelní stůl, umístěný hned u oken, umožňuje při jídle sledovat krásné výhledy.

Ombré stěna v bílé a okrové barvě ladí k jídelnímu nábytku ze světlého dřeva. Také závěsy jsou v ombré provedení, od tmavě šedé až po bílou. Směrem vzhůru se tóny postupně zesvětlují, a vytváří tak moderní a zajímavou kulisu.

Designéři dokázali do bytu přenést i kus přírody. Netradičním řešením v podobě "vnitřní zahrady" tak vznikla svěžest zeleně pro oči i harmonické propojení s přírodou pro duši.

Jemná hra tlumených vzorů a pastelových barev podpořená dubovými parketami a třešňovým dřevem v obložení stěn dodává bytu romantické kouzlo. Tuto měkkou dřevěnou kulisu narušují pouze betonové pilíře, které tak alespoň doplňují materiální pestrost.

Vstupní chodba je navržena se stejnou estetickou citlivostí jako ostatní prostory bytu. Přírodní odstíny dřeva ladně koexistují s pastelovými tóny v nábytku. Růžová sedačka tento prostor oživuje i zjemňuje zároveň.

Jednoduchá ložnice je částečně oddělena regálovou stěnou, která slouží také jako zástěna před sluncem. Designéři doplnili k posteli barevný koberec, který jinak minimalistický prostor hezky oživuje. Dřevěný panel, na kterém se vyjímá velká obrazovka, odděluje ložnici od vedlejší prostorné šatny.

Velikou šatní konstrukci lze modulově poskládat dle vlastních představ. Stala se tak elegantním prvkem těchto soukromých prostor, do nichž prostupuje i parketová podlaha, procházející celým bytem.

Hned vedle ložnice se nachází koupelna, kde opět nechybí dřevěné obložení i světlé pastelové tóny. Designová vana je doplněna o sedátko v barevném provedení a vázy s květinami na stěnách dodávají nádech přírodní harmonie. Vše doplňují bílé tóny kachlového obložení v otevřené sprše.

Líbil se vám tento romanticky laděný interiér? Podívejte se také na naše další projekty, v kterých mají hlavní slovo pastelové barvy i voňavé dřevo. Vydejte se s námi do Nejmenšího domu v Londýně nebo do korun stromů v Asii: Malý stromový dům v Hong Kongu.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...