Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Pařížský byt z 19. století se proměnil v elegantní prostor plný umění

Pařížský byt z 19. století se proměnil v elegantní prostor plný umění

Spousta slavných umělců si musela svůj věhlas odpracovat. Většina z nich žila v chudobě a proslavila se až dlouho po své smrti. Jejich nevýslovný talent však žije dál v nádherných dílech, jež odkázali dalším generacím. Někteří z umělců ale měli štěstí. Za jejich bohatstvím stál většinou významný patron, investor, který však do jisté míry zasahoval svým přáním, pravidly či nejrůznějšími omezeními samotné tvorby. To samé platí v podstatě i dnes. Klient, ať už  se jedná o společnost nebo soukromého investora, si přeje mít určité věci po svém. Ve výjimečných případech však dá svému svěřenci designérovi, architektu či jinému umělci volnou ruku. A to se pak dějí věci.

Do podobné situace se dostal i pařížský designér a architekt Joseph Dirand, když ho východoevropská mecenáška umění oslovila, aby renovoval dva její byty na Avenue Montaigne v Paříži. Byty, které sousedí s luxusními obchody různých světových značek, zaujímají celkovou plochu 600 metrů čtverečních. Designér dostal tvůrčí svobodu a takřka neomezený rozpočet. 

Impozantní prostor z 19. století měl být rodinným sídlem, avšak k těmto účelům skoro nesloužil. Patronka si přála vytvořit zde živý a přátelský prostor, prostoupený uměním a jemnou noblesou, již si toto místo s historickou hodnotou zaslouží. Věděla, co dělá, když si pro rekonstrukci vybrala právě Josepha Diranda. Ten je považován za vyhlášeného designéra a architekta, známého především pro své skvostné návrhy obchodů Balmain, Balenciaga, Givenchy, Chloe a Pucci, ale i pro jedinečné návrhy různých hotelů, restaurací a rezidencí po celém světě.

Designér zde mohl využít svůj cit pro detail. Zvolil odvážnou kombinaci dramatické a velmi minimalistické scény, kterou vyplnil dokonale zvolenými uměleckými předměty, artefakty a vybranými materiály. Přesně věděl, co kam umístit, aby vše působilo harmonicky a stylově. V bytě vyniká bílá barva s černými detaily, mramorem i přírodním dřevem ve světlých tónech. Zdobné prvky na stěnách i stropě doplňují honosné lustry i ohromná zrcadla. Díky umělecké kolekci nábytku, různým sochám, dekoracím i obrazům se tu cítíte takřka jako v galerii.

Kuchyně s jídelnou se nese v černobílém duchu. Mramorový stůl i kuchyňská deska dodávají na pocitu vznešenosti a podlaha s geometrickými vzory dodává zase šmrnc moderní hravosti. Tak jako v jiných místnostech, ani zde nechybí ohromné zrcadlo, díky němuž se prostor prohlubuje.

Jednu z ložnic pojal designér velice luxusně, šedo stříbrná barva tu zdobí nejen čalounění postele, ale i pohodlná křesílka a samotné zdi. Designér zde vykouzlil velice jemný a elegantní prostor, kde se můžete ponořit do ničím nerušeného snění.

Co pokoj, to originál. Přesto jsou všechny místnosti jistým způsobem propojené. Jemné pastelové barvy, luxusní materiály, umělecké předměty a dekorace. To vše se podařilo designérovi Josephu Dirandovi skloubit. Byt na Avenue Montaigne díky němu zase žije.

Zaujal vás tento elegantní interiér? Vydejte se s námi i do jiných míst, která jsou neméně atraktivní. Například do Apartmánu FHM Bachelor, který okouzluje svým výhledem na Bangkok, nebo do Apartmánu v Melbourne, odkud si odnesete zážitky i designové doplňky.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...