Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

CTO Lighting. Značka, která vznikla s láskou ke světlu

CTO Lighting. Značka, která vznikla s láskou ke světlu

 

Za britskou značkou osvětlení CTO Lighting stojí kreativní ředitelé a manželé Chris a Clare Turnerovi. Ti ji založili v roce 1998, kdy přišli i se svojí první kolekcí. Jde o moderní osvětlení, jehož design ladí s interiéry ikonických památek a domů navržených ve všech hlavních městech světa. Značka si rovněž zakládá na prémiových materiálech.

Zakladatelé a kreativní ředitelé značky Chris a Clare Turnerovi.

Hlavními principy navrhování světel byla a je nekompromisní kvalita, s použitím těch nejlepších materiálů, a také spolupráce s elitními britskými řemeslníky. Už od první kolekce vznikalo moderní osvětlení, které se stalo symbolem elegance a dokonalosti britské designové výroby. Což platilo samozřejmě i pro všechny budoucí kolekce.

Závěsná lampa Skye.

Závěsná lampa Tinto.

Stolní lampa Imperial Linen.

Závěsná lampa Petra.

Kolekce Ivy z bronzu, saténové mosazi a opálových difuzérů.

Chris původně pracoval ve společnosti Arup. Tam také získal veškeré profesionální a technické znalosti, které pak využil při navrhování a výrobě osvětlení s tak pečlivými detaily, jaké můžeme u značky CTO Lighting již přes dvacet let vidět. Clare má zase na starosti kreativní zázemí. Její působení v módním průmyslu pro přední britskou značku přidalo společnosti CTO Lighting cenné maloobchodní znalosti a zkušenosti.

Každý kus skla v lampě Nimbus je jedinečný.

Když si manželé uvědomili, že existuje poptávka po prémiovém moderním osvětlení, začali se ve svých svítidlech zaměřovat na luxusnější materiály. Můžeme tak spatřit kousky z ručně opracované mosazi, foukaného skla či ručně vyráběného kamene. Tímto zdokonalením výroby, o nové postupy a materiály se značka CTO Lighting stala uznávanou moderní společností ve Velké Británii, zabývající se luxusním osvětlením.

Stolní lampa Bloomsbury ctí svou dobu. A tou jsou 70. léta.

Stolní lampa Chelsea je inspirována naopak 60. léty.

Pod kreativním vedením Chrise a Clare Turnerových začala značka spolupracovat s vyhlášenými designéry a předními světovými osobnostmi v oblasti designu. Kromě toho byla společnost pověřena také prací na zakázkovém osvětlení pro významné budovy jako například hotel Savoy, Dorchester London nebo Chiltern Firehouse a další.

Kolekce svítidel Lucid byla inspirována sněhem a zimou. Navrhl ji designér Michael Verheydene.

Kolekce Rayon.

V roce 2016 společnost otevřela v Londýně svůj první samostatný showroom, a poskytla tak prostor pro předvedení svých luxusních svítidel. Unikátní kolekce CTO Lighting jsou obdivovány lidmi po celém světě. A není se čemu divit, firma má globální zastoupení prostřednictvím různých designových obchodů. Spolupráce s předními mezinárodními designéry a architekty tuto prestiž jen zvyšuje.

Lustr Solaris vznikl z broušeného matného i lesklého skla.

Stojací lampu Heron navrhl designér Michael Verheyden.

Kolekce Artés Collective.

Závěsná lampa Ivy Pendant 8.

Nástěnné osvětlení Abstract je inspirováno listy.

„S nadšením pro britskou výrobu věříme v investice do řemeslníků a do dovedností, které nás mohou odlišit. Naše typické akcenty najdete v saténové mosazi, bronzu, alabastru a ručně foukaném skle. Jsou kombinovány s designovými vlivy z přírody i architektury. Ruční výroba znamená, že každý kus je jedinečný. CTO Lighting má dlouhou životnost, design a výrobní proces není nikdy uspěchaný, je vždy pečlivě zvažovaný a nadčasový, mimo trendy. Prostě budoucí klasika,“ říkají na závěr Chris a Clare.


CTO Lighting

ctolighting.co.uk

Habitat

V. Nezvala 977
Náměšť nad Oslavou
675 71

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...