Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

DCW éditions Paris: svět nadčasových svítidel od předních designérů

DCW éditions Paris: svět nadčasových svítidel od předních designérů

Když se ve světě současného osvětlení řekne nadčasovost ve spojení se slavnými designérskými jmény, nelze nezmínit francouzskou značku DCW éditions Paris. Tato celkem mladá společnost byla založena teprve v roce 2008, přesto si již dokázala získat prestiž a obdiv lidí po celém světě. Přispěly k tomu především spolupráce s vyhlášenými designéry, kteří dodali svítidlům kus z jejich osobitosti a temperamentu. Seznamte se s nadčasovými světly s industriálním šmrncem.

Kořeny v minulosti, použití v současnosti a vize pro budoucnost. To jsou tři věci, které symbolizují DCW éditions Paris a které propojuje také to, že jsou skvěle koncipované, navržené a také vyrobené.

Je pro nás důležité vytvořit objekt, který je pravdivý, čestný a obstojí ve zkoušce času. Není to nostalgie po minulosti. Naše světla by měla být dobrým společníkem pro bydlení. Produkty, které vydrží a budou fungovat po celé generace,“ říkají zakladatelé společnosti.

Zakladatelé značky DCW éditions Paris Philippe Cazer a Frédéric Winkle.

Značku založili Philippe Cazer a Frédéric Winkler. Jejich první kolekce katapultovala značku na vrchol. Kolekce Lampe Gras se nesla v industriálním duchu. Svůj název získala podle svítidla Lampe Gras od designéra Bernarda-Albina Grase z dvacátých let minulého století, které si oblíbil i sám Le Corbusier. Znovurzozená kolekce, která čerpá z minulosti, je u architektů oblíbená dodnes.

Od té doby vznikají pod rukama designérů krásná interiérová a exteriérová osvětlení, která jsou k dostání i u nás. Nabízí je společnost Light Works.

Industriální svítidla z kolekce Lampe Gras mají mnoho různých podob.

Kromě sbírky Lampe Gras měly úspěch také kolekce Mantis, In The Tube, The ISP Lamp, Here Comes the Sun, Les Acrobates de Gras, MbE Mirrors a další. Nadčasová svítidla DCW Editions podle svých tvůrců nikdy nepodlehnou módě.

Kolekci Mantis navrhl v roce 2013 Bernard Schottlander. Představovala poctu slavnému americkému sochaři Alexanderu Calderovi a jeho tvorbě. Osvětlení Mantis je vhodné pro jakékoliv použití.

Kolekce elegantních svítidel Mantis.

Osvětlení In The Tube se vyrábí v různých délkách, průměrech i barvách.

Ikonická svítidla Here Comes the Sun vznikla podle návrhu Bertrandta Balase z roku 1970. Nezapřou svůj originální a nadčasový design, který se po rozsvícení světla mění v jedinou myšlenku. Tou je východ slunce.

Svítidla Here Comes the Sun a Here Comes the Sun Mini.

Závěsná svítidla Les Acrobates de Gras.

Netradiční lustr Respiro navrhl francouzský designér Philippe Nigro.

Okouzlující nástěnné osvětlení In the Sun navrhli Gaëlle Lauriot-Prévost & Dominique Perrault.

Za návrhem lustru Broche stojí designér Eric de Dormael.

Originální osvětlení ORG navrhl Sebastian Summa, který se inspiroval sience fiction a Hvězdnými válkami.

Elegantní svítidlo Map 1 navrhl Eric de Dormael.

Značka DCW éditions Paris pravidelně přichází s originálními a nadčasovými svítidly od známých designerů, které ocení nejen milovníci industriálního designu. Osvětlení této francouzské značky dokáže upoutat na první pohled a dodat prostoru tu pravou a neotřelou atmosféru.


DCW éditions Paris

www.dcw-editions.fr


Light Works

lightworks.cz

Vlastislavova 603/11, Praha 4

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...