Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Světla Delightfull se inspirují jazzovými hudebníky i moderním grafitti

Světla Delightfull se inspirují jazzovými hudebníky i moderním grafitti

Svítdila Delightfull čerpají především z estetiky 40., 50. a 60. let. Základní kolekce Heritage si bere za své vzory jazzové hudebníky nejen z poloviny století (jako jsou Duke Ellington, Nina Simone, Eta James, Ray Charles, John Coltrane, Jimmy Hendrix a další), ale i soudobé (například Amy Winehouse, John Scofield).

Mimo této historizující kolekce nabízí značka Delightfull i kolekci Graphic, která naopak reaguje na moderní proměny světelného designu výraznými světly ve formě písmem, číslic a symbolů vhodných pro kluby, bary a další komerční projekty.

Obě kolekce dohromady navíc zvláštně ladí, takže výběr nemusí být omezen jen na produkty v rámci dané kolekce. 

Vlevo kolekce Heritage (lustr Coltrane), vpravo kolekce Graphic (Number 3).

Kolekce Heritage se vyznačuje ruční výrobou a důrazem na každičký detail. Je to oslava šikovnosti lidských rukou – jak muzikantských, tak i řemeslných. Všechna světla jsou ručně vyráběna v dílně v Portu. Oba světy navíc spojuje ještě lesk mosazi a aura úspěchu. V kolekci najdete širokou škálu inspiračních zdrojů – art deco, industriální, minimalistické i pompézní. Je jen na vás, jakou chcete v prostoru navodit atmosféru. Značka Delightfull má vytváření té správné nálady v malíku. 

Nejoblíbenějším světlem je kolekce Coltrane, bestseller po dlouhá léta. Je inspirována saxofonistou Johnem Coltranem. Ocelové světlo s černým matným lakovaným finišem zvenčí a práškovou zlatou či měděnou barvou je dostupné jako závěsný lustr, jako nástěnné svítidlo (vhodné pro interiérové i exteriérové použití), stojací lampa i velmi atypická stolní lampa. Běžně bývá v černo-kovové úpravě, je ale možné ho přizpůsobit pro vlastní potřeby. Značka Delightfull nabízí velké množství povrchových úprav, kterými můžete svého favorita dotvořit dle potřeb prostoru. 

Světlo Coltrane nejlépe vynikne ve skupině – kombinací šesti lustrů vzniká opravdu dynamické osvětlení. Pomocí několika nástěnných světel vytvoříte neopakovatelné světelné aranžmá. 

Pocta stylu art deco je vtělená do rodiny světel Turner, ta se opět skládá ze všech světelných variant (lustr, stojací lampa, stolní lampa a nástěnné osvětlení). Základem je pozlacená mosazná trubka, která se ohýbá do pěti pohyblivých oválů různých velikostí. Dodávají světlu v klasickém vzhledu hravost, protože si je můžete nastavit tak, jak potřebujete. Každý den můžete mít na zdech jinou hru světel. Stínidlo je z lakovaného hliníku, v základu je natřeno bílou barvou, ale opět je možné vybrat si z několika barevných provedení. Skvěle padnou do všech interiérů ve stylu glamour, umí být i výrazným akcentem v jinak minimalisticky lalděném prostoru. 

Při tvorbě kolekce světel Carter se značka Delightfull inspirovala vesmírnými objevy a vytvořila design, který jako by skutečně nebyl pozemský. Celá rodina světel je založena na matných bílých stínidlech tvarem připomínajících UFO. 

Světla Brubeck své jméno dostala po Daveu Brubeckovi a představují sofistikovanost a finesu, se kterou tato legenda jazzového klavíru hrávala. Strukturu lustr čerpá z tvaru těl varhanových píšťal. Vnáší do jídelny či obýváku pompézní eleganci amerických 50. let. Dostupný je hned v několika provedeních. Na vrahanních píšťalách je založena i rodina světel Matheny. Dává ale na rozdíl od světel Brubeck vyniknout tvaru zakončení varhanních píšťal, čímž tvoří impozantní hru světel na zdech. 

Značka Delightfull neopominula ani legendy, jako jsou Jimmi Hendrix (vlevo nástěnné světlo Hendrix) či Etta Jones (vpravo lustr Etta).

Ti, kteří si na legendy nepotrpí a dávají přednost modernímu šmrncu velkoměsta s neony, grafitti a komiksovou atmosféru, si jistě vyberou z kolekce Graphic. Ta nabízí škálu anglické abecedy, písmen a symbolu amerického dolaru. Vhodné jsou do barů, klubů, soukromých pokojů milovníků počítačových a arkádových her. Lze s nimi tvořit nápisy i jim přiřknout výsadní místo v interiéru. Jedno je ale jisté, s výškou okolo jednoho metru jsou opravdu nepřehlédnutelné. 

Skvěle doplní další evergreen značky, kterým je XL lampa DianaZnačka Delightfull ji nabízí i v malé verzi jako čtecí lampičku, nejoblíbenější je ale stále její XL verze do loftových bytů. 

Pokud byste chtěli o svítidel Delightfull zjistit více a vidět jejich zpracování na vlastní oči, můžete tak učinit v nuselském showroomu Light Works.


Light Works

www.lightowrks.cz

Vlastislavova 603/11

Praha 4-Nusle

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...