Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Vila Casa Luum: lidový minimalismus na portugalském venkově

Vila Casa Luum: lidový minimalismus na portugalském venkově

Olivovníky, mandloně a korkovníky na kopcích nad městem Faro v Portugalsku ukrývají klenot. Tím je rodinná vila Casa Luum, která nabízí klidné útočiště, daleko od jinak rušných turistických destinací. Vila se čtyřmi ložnicemi byla navržena lisabonským studiem Pedro Domingos Arquitectos v minimalistickém stylu a zahrnuje lidové prvky místní architektury. Výsledkem je elegantní moderní dům, který ctí kulturní odkaz regionu i venkova.

Vila se nachází v oblasti Algarve, která je proslulá svými kouzelnými vesnicemi, písečnými zátokami a skalnatými útesy. Jednopatrová budova, stojící na zděné terase, připomíná sbírku nabílených geometrických tvarů. Pouze malá část stavby stoupá do druhé úrovně, která je přizpůsobena obývacímu pokoji.

Neutrální bílé stěny a betonové podlahy vymezují jak vnější, tak i vnitřní design. Prim tu hraje základní minimalistická estetika a moderní sofistikovanost.

Exteriér i interiér zdobí uhrančivě bílé zdi. Nábytek a doplňky v přírodním dřevu i tradiční textilie dodávají teplo jinak strohému prostředí. Kuchyňská linka, dřez či lavice odkazují na krajinu zdejšího regionu a půvab venkova.

Ložnice se nese v duchu ryzího minimalismu. Však proč mít právě zde rušivé elementy? Stejně jako v ostatních místnostech i sem proudí hromada denního světla a klidné energie.

V samotném centru, uprostřed venkovního patia, můžou hosté trávit čas ve dne i v noci. Doprovodné relaxační zvuky „fontány“, tekoucí do čtvercového bazénu, odkazují na vodní nádrže tradičně spojené s místními venkovskými domy. Prostorná kuchyň, která se nachází hned vedle, usnadňuje hostům stravování venku, zatímco dvě další terasy zaklíněné mezi čtyřmi ložnicemi poskytují hostům intimnější venkovní prostory.

Rozsáhlá střešní terasa poskytuje ideální prostor pro opalování i nerušené výhledy do okolní krajiny. Odsud je možný i přímý vstup do bazénu po schodišti, které doslova klesá pod hladinu. Jen kousek vedle se vyjímá bylinková zahrada, která naplňuje vzduch čerstvými vůněmi. Casa Luum jednoduše představuje moderní svatyni, plnou klidu a harmonie.

Těší nás, že jsme vás mohli alespoň virtuálně provést po vile Casa Luum, která odkrývá kouzla portugalského venkova i moderní architektury.

Nakoukněte s námi také do letního sídla Horizon v Řecku.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...