Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Ferm LIVING: ikona skandinávského designu v retro šarmu

Ferm LIVING: ikona skandinávského designu v retro šarmu

Značka Ferm LIVING má působivou, přes patnáct let dlouhou historii. Čerpá z tradice skandinávského designu a přidává mu kus retro šarmu 50. let i výrazné grafické prvky. Nejen proto je nábytek a doplňky této dánské značky nadčasový a velice moderní.

Designová polička Round Form ozvláštní každý interiér.

Značka Ferm LIVING má kořeny v Dánsku. Stojí za ní designérka Trine Andersen, která v roce 2005 založila grafické studio. Poté se ale rozhodla založit i vlastní firmu, která by se zabývala designovými doplňky. Tak vznikla společnost Ferm LIVING. Značka však velmi brzy rozšířila své působení a začala nabízet i stylový nábytek a kuchyňské doplňky.

Komoda Haze Vitrine dokonale zakryje jakýkoliv nepořádek.

Minimalistické odkládací stolky Cluster.

A jak vlastně celý příběh okolo značky vznikl? Jednoho dne Trine zjistila, že nemůže sehnat tapetu s grafickým vzorem, který by se jí líbil, a proto vzala věci do vlastních rukou. V roce 2005 tak vznikla její první kolekce tapet a zároveň i značka Ferm LIVING jako taková.

Designérka a zakladatelka značky ferm LIVING Trine Andersen.

Kolekce originálních tapet, díky nimž vlastně značka vznikla.

Reakce na designy Trine Andersenové byly po celém světě ohromující. A protože se neustále zvyšovala kvalita a rostl i sortiment interiérových produktů, obliba designových doplňků a nábytku Ferm LIVING se neustále zvyšovala. Nyní má značka své příznivce v různých koutech světa.

Lampička Meridian Lamp.

Stojací lampa Arum navodí opravdová 50. léta.

Svítidlo Vuelta si oblíbí všichni minimalisté.

Odkládací stolek, odpadkový koš, nebo jen dekorace? To jsou úložné koše Wire Basket S.

Designový konferenční stůl Insert Coffee Table.

Mramorové odkládací stolky Marble.

Značka se také věnuje designovému dětskému nábytku a hračkám. I ty nejmenší drobnosti vykouzlí v dětských očích  „veliké věci". Za zmínku stojí krásný designový domeček pro panenky Miniature Funkis House Small, dřevěné hračky Animal Hippo nebo designové nástěnné věšáky Animal Cheetah, které si musí oblíbit snad všechny děti.

I když produkty této značky sežene v různých koutech světa, včetně České republiky, její kořeny zůstávají i nadále v rodném Dánsku. Pokud se vám Ferm LIVING líbí, navštivte showroom Designpropaganda a pokochejte se celým sortimentem této okouzlující skandinávské značky na vlastní oči.


Ferm LIVING

www.designpropaganda.cz

Vinohradská 34
120 00 Praha 2

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...