Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Milan Palazzo – dokonalost v nedokonalosti

Milan Palazzo – dokonalost v nedokonalosti

Interiér, který stvořil pro sebe. Architekt a designer Vincenzo De Cotiis ve svém bytě dokonale propojil historii se současností, tak jak je pro něj typické. Jako by se do opuštěné budovy v milánské čtvrti Magenta, vrátil život. Tak působí interiér, který překypuje leskem, moderními křivkami, ale zároveň zachovává stopy minulosti. 

Pojďme nakouknout za dveře jednoho originálního bytu, který v sobě ukrývá dva obývací pokoje, jídelnu, kuchyň, ložnici, jednu koupelnu, dvě šatny a pracovnu. A to vše ve své surové kráse s výrazem jedinečného individualismu.

Při rekonstrukci prostoru o rozloze 300 metrů čtverečních neprobíhaly žádné zásadní strukturální změny. Vincenzo De Cotiis chtěl zachovat původní vrstvy malby i podlahové krytiny, na kterých se citelně podepsal zub času, a to vše včetně veškerých nedokonalostí.

Všechny barvy na stěnách jsou původní a vybělené slunečním zářením, které na ně působilo po celá desetiletí. Výsledkem je patina, která dodává místu vřelou a přátelskou atmosféru, což je jedna z charakteristik stylu architekta, který tímto způsobem ve své tvorbě odráží lásku k textuře, organickým tvarům a přirozenému světlu.

Vznikl interiér vizuálně velmi vzrušující, kontrastní, ale zároveň navzájem respektující dva odlišné časové protipóly. Poté, co byly odstraněny různé vrstvy, bylo rozhodnuto nechat stěny neošetřené. V každé místnosti jsou barvy stěn jiné. Například v knihovně jsou růžové fresky doplněny originální pohovkou, která s nimi barevně příjemně koresponduje.

Obývací pokoj s prvotřídní bohatou estetikou. Původní dřevěná podlaha, klenutý strop s historickými freskami a současné umění v podobě atypických stolků. To vše spolu díky střídmé barevnosti zemitých tónů neuvěřitelně ladí do posledního detailu.

V rámci konceptu, který vzájemně propojuje historii se současností, jsou v bytě zakomponovány převážně kusy nábytku navržené na míru, spolu s několika dalšími současnými příklady sběratelského designu.

Majitelé trávili v bytě před rekonstrukcí spoustu času a všímali si například, jak do interiéru vstupuje přirozené světlo a během dne mění barvy celého prostoru. Tento prvek se stal velmi inspirujícím. Právě v ložnici, která se nachází mezi jídelnou a koupelnou, je denní světlo velmi zásadním činitelem.

Koupelna je obložena brazilským mramorem a stěny zdobí i mosaz, která odráží světlo v příjemně hřejivé barevnosti a dodává osobní hygieně zcela jiný rozměr.

„Téměř každý rok rád změním svůj domov. Mám nové nápady, jak proměnit různé místnosti, aby získaly nový vzhled. Ale bez ohledu na změny a úpravy, které udělám, je toto místo mým ostrovem míru. Jsem velmi šťastný muž, "těmito slovy komentuje Vincenzo de Cotiis svůj domov. 


Milan Palazzo

Vincenzo De Cotiis

www.decotiis.it

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...