Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Přísná strohost interiéru nechává vyniknout jeho bohaté historii

Přísná strohost interiéru nechává vyniknout jeho bohaté historii

Historická budova pošty v italském Miláně prošla zásadní proměnou a nyní slouží jako bytový dům. Ukrývá v sobě mimo jiné i tento klasický byt, který byl kompletně zrekonstruován v konzervativním duchu. Najdete v něm mnoho výrazně rozdílných, ale zároveň i decentně spojujících prvků.

Minimalistické vybavení jídelní části obývacího pokoje zcela vystihuje hlavní myšlenku celého bytu. Převážně historické kusy solitérního nábytku jen decentně obklopují prostor. Díky tomu vyniká příjemná lehkost a vzdušnost interiéru.

Kuchyně, snad jako jediná z místností v celém bytě, vyniká současným nábytkem s použitím moderních materiálů. V kontrastu jsou zde umístěné umělecké artefakty, například v podobě busty nebo obrazů na stěně. V jednom malém prostoru se tak propojují současnost s historií a dodávají interiéru velmi zajímavý ráz.

Architekti z Reveria studia, kteří na rekonstrukci bytu pracovali, zachovali nejen původní štukovou výzdobu na stropě, ale i okenní rámy. Stejně tak je autentický i velký dřevěný portál, který velkoryse propojuje obývací pokoj s kuchyní. Skleněné výplně jsou zdobeny jemným pravidelným vzorem v decentních barvách.

Slavnou kavárenskou židli, která se stala ikonou, najdeme i u jídelního stolu tohoto milánského bytu. Za více než 150 let své existence je považována za nejúspěšnější sériově vyráběný produkt na světě. Tonetka z ohýbaného masivního dřeva je dalším z několika kusů nábytku, který vnáší do interiéru ducha minulosti.

Naopak představitelem zcela aktuálního designu, který kontrastuje s historickými prvky interiéru, je sedačka Redondo umístěná v obývacím pokoji. Její křivky se projevují absencí ostrých rohů a měkkostí látky. Prošívání tvoří pomyslné kreslené linky a vzniká tak velmi elegantní trojrozměrný efekt.

Ložnice s velmi minimalistickým, avšak zcela funkčním vybavením, je ozvláštněna pruhem modré výmalby. Chladná modř obyvatele bytu příjemně uklidní a pozitivně ovlivní jejich psychiku dřív, než se uloží ke spánku.

Na některých stěnách byly odhaleny a zachovány původní cihly, které se staly velmi charakteristickým prvkem celého domu. Černobíle vymalovanou koupelnu cihelná zeď příjemně oživuje a dodává jí lehce industriální nádech. Ještě více ho zdůrazňuje přiznaný ocelový nosník ve stěně.   

Při rekonstrukci byly v celém bytě položeny nové dřevěné podlahy. Některé mají klasickou vazbou, a jiné naopak rybinový vzor. V obou případech však tvoří pevný základ pro kombinaci klasického, moderního a vintage stylu v interiéru.

Klasické milánské podlahové dlaždice „marmette“ byly odstraněny a znovu použity jako neobvyklé obklady stěn v koupelně. Výborně se doplňují s cihelnou zdí i jednoduchým volně stojícím umyvadlem.

Koupelna s puristickým nádechem je ozvláštněna podlahou z originálních dlaždic s klasickým vzorem. Stěnu nad umyvadlem zdobí historická zrcadla, netradičně v několika provedeních. Opětovné půvabné snoubení historie se současností.

Velmi střízlivá rekonstrukce bytu ukazuje, jak může interiér dokonale sedět k životnímu stylu majitelů. Především respekt k minulosti a jejím hodnotám jasně a viditelně vyzařuje z celého prostoru.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...