Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Rozmanitost a jemnost v srdci katalánské metropole

Rozmanitost a jemnost v srdci katalánské metropole

Kompletní rekonstrukce vdechla bytu nový život. Předtím postrádal styl, nyní nabízí jeho uživatelům maximální funkčnost a praktičnost v každé místnosti. Přerozdělením prostorů vznikl interiér, který nabízí intimní prostředí s velkým komfortem.

Designéři si dali za úkol, aby nové rodinné hnízdo dostalo podstatu, která mu chyběla. Byly proto vybrány přírodní materiály a ušlechtilé kovy, které poskytovaly hledanou rozmanitost a jemnost. Škála použitých barev je zemitá a neutrální. Interiér doplňují výraznější barevné akcenty, které však dodávají na originalitě celého prostoru a nijak ho neruší. Najdeme zde jak organické linky, tak i prvky s přísně geometrickým tvaroslovím.

Obývací pokoj má tradiční uspořádání, které odpovídá současným trendům. Ovšem nabízí i různá zákoutí pro odlišné činnosti a možnosti odpočinku. Čtecí kout s komfortním křeslem a stylovou lampou přímo vybízí k posezení s knihou. Použití mnohých textilií v přírodních odstínech dotváří hřejivý a útulný domov pro mladou rodinu.

Jídelna se nachází v hlavním obývacím prostoru a stává se tak jeho nedílnou součástí. Naše pohledy jistě upoutá velmi originální svítidlo nad jídelním stolem, které přirozeně sestupuje ze stropu jako magický přívěšek. Osvětlení, které může připomínat souhvězdí noční oblohy. Dokonalá symbióza mezi designem a zdrojem světla.

Na hlavní obývací prostor navazuje kuchyně s jídelním koutem. Ten se opět nese v příjemných zemitých tónech a je vybaven prvky z přírodních materiálů. Poklidná atmosféra přímo láká k usednutí.

Kuchyň nabízí komfortní prostor pro přípravu pokrmů pro celou rodinu. Světlé mramorové plochy s jemnou kresbou dodávají místnosti lehkost. Zároveň mírně tlumí poměrně výraznou barevnost dvířek kuchyňské linky. Ocelově modrá dvířka v kombinaci s dřevěnými detaily vytváří velmi elegantní souhru materiálů.

Ložnice v tlumených tónech je přizpůsobena potřebám majitelů. Poskytuje jim čistě zařízené útulné zázemí. Osvětlení v teplé bílé příjemně dokresluje hřejivou atmosféru intimního prostoru.

Dětský pokoj je příjemně prosvětlen výklenkem s velkými okny. Disponuje mnoha praktickými úložnými prostory a je zde i dostatek místa pro hru, tvoření i učení malých obyvatel. Převažující bílá a ostatní umírněná barevnost zajišťují soustředění a děti nerozpytalují od jejich činností.

Mramor v souznění s dubovým nábytkem a mosaznými armaturami spolu vytváří koupelnu v decentních barvách.

Rekonstrukce barcelonskému bytu rozhodně prospěla. Práce designérů z The Room Studio, kteří se realizací zabývali, to jenom dokládá. Mohli jsme nahlédnout do nově vytvořených prostor, které jsou důkazem, že vdechnout místům nový život stále dává smysl.


Na projektu pracovalo: The Room Studio

www.theroom-studio.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...