Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Svět rozmanitých kultur a inspirace divadlem. Vítejte v hotelu Sanders

Svět rozmanitých kultur a inspirace divadlem. Vítejte v hotelu Sanders

Jak to dopadne, když se majitelem hotelu stane bývalý divadelník, vášnivý cestovatel a milovník kultury? Jednoznačně skvěle! Hotel Sanders v Kodani odráží všechny záliby svého majitele. Útulný interiér v zemitých tónech a přírodních materiálech je dokonalou oázou v rušném velkoměstě.

Hotel Sanders se nachází v půvabné ulici hned za dánským Královským divadlem. Fasáda je ve skutečnosti kombinace dvou městských domů, které byly nyní sloučeny do jedné výjimečné nemovitosti. Ta disponuje 53 pokoji, hotelovou kuchyní, společenským pokojem, barem TATA i střešní terasou, kterou hosté milují. Majitelem je Alexander Kølpin, který býval v 70. letech referentem kulturních městských památek a který se nyní těší na pokračování tohoto odkazu ve zcela nové éře.

Kølpin býval ale také baletním tanečníkem a režisérem, který převzal hromadu divadelní inspirace i svou zálibu v cestování a přenesl je do interiéru hotelu. Ve spolupráci s designovým týmem Lind + Almond vytvořili ubytování, které představuje bohatou tapisérii těchto zážitků.

Celková paleta barev je jemná a spíše nevýrazná. O to více vynikají drobné detaily v nábytku a doplňcích. Prostor se záměrně vyhýbá nejnovějším trendům. Veřejné části mají zemité tóny, barvy jsou ale nadčasové a jen tak se neokoukají. V hotelu uvidíte i jiné přírodní materiály, jako jsou dřevěné trámy či kamenné textury.

Všechny pokoje jsou velice útulné. Jejich součástí je také elegantní mramorová koupelna či prostor pro případnou práci. Zdi zdobí obrázky a okolní prostor zase květiny. Svěží a živá zeleň je totiž nedílnou součástí interiéru i exteriéru.

Oproti jemným barevným tónům hotelových pokojů je společenský salonek, restaurace i TATA bar zcela odlišný. Světlé tóny se mění v tmavší a barevná škála je výraznější. Upoutají vás například tmavě zelené kožené sedací soupravy či zlaté sametové potahy v salonku. Ratan a bambus zde představují tak trochu koloniální styl, zlatý věk cestování a poznávání nových míst a nových kultur.

Odvážnější barevnou paletu najdete také v červených sametových závěsech, které odkazují na Kølpinův ​​divadelní svět. Pokud si k celkovému multikulturnímu stylu hotelu přidáte i nádech anglické výstřednosti a okázalosti, zřetelné například v potištěných textiliích a nábytku, pak se hotel stává elegantním a sexy městským úkrytem.

Hostům se servíruje jídlo jak uvnitř, tak i venku. Právě ve venkovních prostorech střešní terasy mohou společně rozjímat v obklopení svěží zeleně a za zvuků praskajícího ohně nedalekého krbu. Zdi jsou zde pokryty břečťanem a stylově doplňují příjemnou atmosféru. Střešní terasa nabízí kouzelné výhledy na střechy Kodaně se všemi jejími krásami. Zde, uprostřed zahrady s exotickými rostlinami a koloniálním nábytkem, nacházejí hosté svou oázu klidu.

Většina z pokojů disponuje zelenými balkony a terasami. 

Hotel Sanders skýtá perfektní a stylové útočiště pro všechny návštěvníky, kteří do Kodaně zavítají a chtějí se ubytovat v klidném prostředí v centru města. Budete-li mít možnost, určitě toto místo plné přírody a harmonie navštivte.

Kde se dá v Kodani ještě ubytovat? Například v designovém hotelu Audo nebo v tak trochu netypickém hotelu, ze kterého se vám zamotá hlava.


Hotel Sanders

hotelsanders.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...