Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Tóny champagne vypráví příběh v sídle Glory Mansion

Tóny champagne vypráví příběh v sídle Glory Mansion

Na podzim roku 2019 mohli majitelé sídla Glory Mansion poprvé vstoupit do svého nového obydlí. Interiéru vládnou tóny champagne, doprovázené mramorem a žulou. Hra světel a stínů pro ně vytváří jedinečné a poklidné místo k životu.

Návrhu a realizaci se věnoval tým ONE-CU Interior Design Lab. Dle slov autorů prostor vypráví příběh, který představuje pomyslnou „zemi snů“. Od seznámení až po vzájemné zamilování. Pár, který bude žít v této rezidenci, sdílí společnou lásku a představy o umění, životě a budoucnosti. Designéři se pokusili vytvořit čistý a až puristický obytný prostor. Interiér, kde spolu souzní pocit domova s uměleckými detaily, je toho důkazem.

Interiér prezentuje klidný a svobodný životní styl. Světlo a stíny se pohybují volně v prostoru a vzájemně na sebe působí se solitérním vybavením. V takové útulné atmosféře si obyvatelé mohou nerušeně užít svůj čas u šálku čaje a čtení knihy. Jsou obklopeni i deálním prostředím pro odpočinek.

Použité mramorové prvky ve vertikálách jsou jedinečné. Vyznačují se nefritovou strukturou a nevídanými vzory. Čisté přírodní kouzlo s uměleckým přesahem. Horizontální plochy žulových desek na podlahách s jemnou kresbou s nimi nijak nekontrastují, naopak je úměrně doplňují a společně vytvářejí velmi decentně působící prostor. Příjemná souhra přitom tolik odlišných materiálů.

Světlé dřevěné plochy sjednocují celý interiér a navozují pomyslné ideální pozadí pro solitérní prvky výraznější barevnosti. Vzniká tak útulný domov, přirozený a jednoduchý.

Do prostoru jsou integrována různá umělecká díla rozmanitých kultur. Mezi ta, která určitě upoutají vaši pozornost, budou patřit náhodně umístěné sochy, dekorativní předměty s geometrickými tvary nebo designová svítidla. Společně vytvářejí estetické prostředí a dodávají jistou rituálnost do všedních dní života.

Působivě prosvětlená koupelna nabízí vše pro každodenní fyzickou i duševní očistu, která není ničím rušena. Světle šedé žulové plochy na podlaze a stěnách doplňuje čistě bílá, volně stojící vana a komfortní mramorové umyvadlo.

Prostorově skromnější ložnice disponuje jen tím nejnutnějším, co je potřeba ke kvalitnímu nočnímu odpočinku. Tlumené tóny champagne navozují příjemnou a klidnou atmosféru. Přímo vybízejí k oddychu.

Velmi umírněný až extrémně čistý interiér, který jste právě mohli navštívit, představuje stylový a útulný domov. Autoři projektu na závěr dodávají: „To, co ještě pojme, jsou milované věci a náklonnost k domovu, která vydrží dlouho.“


ONE-CU Interior Design Lab

Designér: Jianfeng Huang

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...