Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

V srdci Laponska najdete plovoucí lázeňský hotel Arctic Bath

V srdci Laponska najdete plovoucí lázeňský hotel Arctic Bath

Odpočinek na těle i na duši nabízí nový lázeňský hotel v srdci Skandinávie. V kouzelné laponské přírodě vyrostl komplex Arctic Bath, který láká na wellness zážitky, okořeněné okolní přírodou i samotným pojetím lázní. Ty totiž „stojí“ přímo na vodě.

Arctic Bath je jedinečný plovoucí lázeňský hotel na řece Lule poblíž malé vesnice Harads ve švédském Laponsku. V zimě si zde hosté užívají procedury pod svitem polární záře a půlnočního slunce. V letních měsících se zase mohou ponořit do živlů přírody a zanechat za sebou minimální ekologickou stopu.

V Arctic Bath se nabídka wellness zaměřuje jak na vnitřní, tak i vnější stránku. A tou je nejen péče o obličej a tělo, ale také správná výživa, pravidelné cvičení a dostatečný klid.

Hosté si vychutnají tradiční švédský zážitek v jedné ze tří různých saun. Relaxovat mohou také v horké hydroterapeutické vaně a pro dokonalý wellness zážitek se i následně zchladit v ledově arktické lázni. Chladné koupele jsou ostatně součástí zdejší laponské kultury. Pomáhají mírnit bolavé svaly, pečují o centrální nervový systém a omezují zánětlivé reakce, zejména v kombinaci se saunou.

Arktické lázně, postavené na vodě do kruhového tvaru, se v létě vznáší na hladině a v zimě zamrzají do chladivého ledu.

Lázeňské procedury, sahající od masáží přes ošetření pleti až po celé tělo, jsou unikátní. Používají se zde pouze přírodní produkty od švédské značky Kerstin Florian. Jde o kosmetiku pojmenovanou po své tvůrkyni, která se o používání tradičních bylin a přírodní medicíny dozvěděla během cest do severního Švédska, kde pronikla do tajů sámské kultury. Skrze lázeňské procedury se tak předávají tyto tisícovkami let ověřené přírodní techniky a sámské kulturní dědictví dál mezi lidi.

Uprostřed lázní, které z dálky připomínají ptačí hnízdo plující po vodě, najdete ledový bazének k ochlazení. Ten obklopují již zmíněné tři sauny, ošetřovna a horké koupele. Spolu s ostatními ubytovacími jednotkami na vodě i na souši patří celý komplex Arctic Bath do jedinečné mikro-destinace pro luxusní cestování po Laponsku.

Plovoucí dvanáctipokojový hotel je inspirován érou plovoucího dřeva, kdy byly pokácené stromy přepravovány po řece ke zpracování. Hlavní budova je postavena z místních materiálů s velmi malým dopadem na životní prostředí. Poblíž najdete „flotilu“ šesti plovoucích chat, které si zamilují páry. Tyto chatky pro dvě osoby nabízí soukromý přístup z břehu přes lávku a venkovní dřevěná mola. A právě odsud jsou ty nejkrásnější výhledy na půlnoční slunce či polární zář.

Na břehu lemovaném stromy se nachází další ubytovací jednotky v podobě větších a vyvýšených chat, v nichž se může ubytovat větší počet lidí. I odsud, skrz prosklené stěny, mají hosté dokonalý výhled na ohromující krajinu a severskou oblohu.

Interiéry jsou útulné. Každý pokoj v Arctic Bath byl promyšleně navržený s ohledem na vysokou úroveň pohodlí a luxusu, a to v souladu s celkovou wellness atmosférou. Do kabin i apartmánů architekti začlenili také okolní přírodu s využitím přírodních, udržitelných materiálů s bohatou historií. Spatřit zde můžete vybavení a doplňky ze dřeva, kamene, kůže, ale i luxusních textilií. Spolupráce probíhala s Input Interior v Lulei a řadou švédských designových značek nábytku a osvětlení.

Plovoucí část hotelu, včetně kruhové ledové lázně a šesti pokojů pro hosty, navrhli architekti Bertil Harström a Johan Kauppi. Ostatních šest chat na břehu zase vytvořila švédská designérka Ann Kathrin Lundqvist, která má zkušenosti s interiéry, nábytkem a doplňky, ale i módou.

Tento takřka zapomenutý kout světa navrací lidem energii a klid. Bez digitalizace, zbytečných vymožeností současného světa a bez stresu. Okouzlující projekt, plný nezapomenutelných zážitků.

Podobně můžete načerpat síly z přírody také u sousedů ve Finsku, kde najdete stromový hotel pro všechny milovníky arktické mystiky, nebo také třeba v Alpách, kde se nachází rezort, který má blízko k přírodě.


Arctic Bath

arcticbath.se

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...