Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Vysokohorský hotel Le Chalet Zannier nabízí hřejivou náruč domova

Vysokohorský hotel Le Chalet Zannier nabízí hřejivou náruč domova

Jednoduchost je sofisticková – v duchu tohoto hesla vznikl jeden ze sítě hotelů Zannier Hotels. Tentokrát ve vysokohorském stylu s atmosférou horské chaty. Le Chalet Zannier je situován ve francouzských horách u alpského městečka Megève a láká na tradiční a rafinovanou eleganci i čistotu. 

„Snažíme se vytvořit alternativní luxusní zážitek v jinak dost homogenním prostředí cestovního ruchu,“ říká zakladatel sítě hotelů Arnaud Zannier, který pochází z rodiny, jež zbožňuje pohostinství a gastronomii. Většina vysokohorských hotelů staví na grandióznosti a atmosféru horských chat se snaží spíše potlačit. Zde je tomu naopak – vše je založeno na místní kultuře a návštěvníkům zprostředkovává blízký kontakt s prostředím a jeho kulturou. Kromě architektury, která je založena na emocích, vás na místě nadchne užití lokálního materiálu, krása řemesla a čistota. Ta je totiž v Le Chalet Zannier doslova klíčová. Nejde však o čisté ložní prádlo, které je více než samozřejmostí – jde převážně o pojetí interiéru. 

V Le Chalet Zannier najdete jen přírodní textury a barvy, pokoje jsou zbaveny veškerých nadbytečných ozdob. Základem interiéru jsou dubové prkenné podlahy, drsné štukové stěny, plátěné závěsy a utlumená barevná paleta.⁠ „Usilujeme o vytvoření místa, kde se čas stane uměním, kde si člověk může uvědomit důležitost života v tuto chvíli,“ říká interiérová návrhářka Geraldine Dohogneová, která se podílí na každém projektu, studuje každičký detail a skládá interiér tak, aby zachovával respekt k prostředí, jeho místním tradicím a zároveň sofistikovaně a diskrétně zvyšoval nadčasovost místa. To je filozofie, která společně se špičkovým servisem stojí za všemi výjimečnými místy, která k pobytu nabízí značka Zannier.  

V Le Chalet Zannier okolní prostředí a privátní ubytování doslova splývají. Společnost chce lidem poskytnout možnost prožít okamžiky tady a teď, na které nikdy nezapomenou. To vše v pohodlí a ve spojení s duchem místa. Návrh hotelu Le Chalet je inovativní, zjednodušující a sofistikovaný. V každé nemovitosti hotelu Zannier Hotels je design zaměřen na každičký detail, ovšem bez přebytečné výzdoby.

Všechny hotely Zannier se vyznačují využitím místních přírodních materiálů (dřevo, kámen, bambus, došková střecha...), které tvoří nedílnou součást celkové estetiky. Důraz je kladen na tvorbu ze starých objektů a na použití surovin, které svým procesem stárnutí dodávají místu teplo a charakter. Le Chalet Zannier vidí krásu v nedokonalostech vybraných materiálů a artefaktů a oceňuje vznešenou krásu, kterou jim může poskytnout jen plynutí času.

Z balkonů většiny ze dvanácti apartmánů se můžete kochat výhledem na hory Megève a k večeru – pokud právě nesněží – jsou k vidění takovéto západy slunce. 

Síť hotelů Zannier se vymyká klasické představě luxusního pětihvězdičkového ubytování. Své výjimečné hotely má po celém světě – hotel 1898 The Post najdete v belgickém Gentu v budově pošty z 19. století, dřevěné vily zase v kambodžském Phum Baitang, v Namibii jsou dokonce hned dvě výjimečná místa Omaanda a Sonop. Nyní vzniká nová lokace Bãi San Hô, která leží mimo obvyklé turistické trasy ve Vietnamu a měla by se návštěvníkům otevřít v prosinci roku 2020. 


Le Chalet Zannier
367 route du Crêt
Megève, France

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...