Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Rezort Amangiri: ubytování v dechberoucí krajině jižního Utahu

Rezort Amangiri: ubytování v dechberoucí krajině jižního Utahu

Dechberoucí pouštní krajina jižního Utahu ukrývá hotelový klenot. Ubytovací komplex Amangiri, který svým nenápadným vzhledem zapadá do okolní skalnaté krajiny, je dokonalým místem pro všechny milovníky okouzlujících krás matky přírody. Je to místo s duchem minulosti, kde se prolíná moderní styl se starodávným dědictvím regionu Navaho.

Za projektem stojí designér Adrian Zecha, který na něm pracoval s architekty Rickem Joyem, Marwanem Al-Sayedem a Wendellem Burnettem. Společně vytvořili odvážné, a přitom citlivé řešení hotelu, které ctí kouzlo a tajemství majestátních útesů i starodávné dědictví domorodých Američanů. „Naším cílem bylo postavit něco, co by bylo současnou interpretací nativní indiánské architektury. Ne dokonale přizpůsobené, ale takové, co vytvoří ducha místa a zanechá v každém návštěvníkovi nezapomenutelný zážitek,“ říká Zecha.

Rezort, ve kterém najdete 34 útulných pokojů, připomíná zvenčí spíše starobylé osídlení. Je umístěno naproti skalnímu pískovcovému útvaru, který nabízí jedinečnou podívanou. Z každého pokoje mohou návštěvníci sledovat sytost a čistou krásu zdejší přírody i fascinující světelné proměny. Ty jsou v každou denní dobu totiž úplně odlišné. Za jasně definovanou linií tohoto letoviska není nic jiného než nedotčený terén, v němž je Amangiri postavené.

Budovy mají jednoduché tvary a kopírují skalní krajinu. Harmonicky se prolínají do měnící se krajiny písku a skal. Venkovní prostory jsou přizpůsobené klidnému odpočinku pod hvězdami nebo u praskajícího ohně a stylového krbu. Některé z teras jsou společné, jiné soukromé – jsou součástí jednotlivých pokojů.

Pokoje jsou zařízené decentně, v přírodních materiálech a zemitých tónech, aby nic nerušilo okolní krajinnou scenérii a aby ladily s architekturou a okolní krajinou. Všechno od psacích stolů, pohovek, křesel a stolů až po venkovní osvětlení bylo navrženo tak, aby se podařilo zachytit jedinečnou a zvláštní atmosféru amerického jihozápadu, a přesto působilo moderně.

Středem všeho dění a zároveň i celého objektu jsou společenské prostory s jídelnou, knihovnou a galerií. Zde se hosté potkávají a užívají si společné chvíle.

Ubytování nabízí dvě samostatná křídla. Křídlo vedoucí na východ je složeno ze šestnácti apartmánů a má výhledy do krajiny porostlé typickými křovinami. Zato jižní křídlo, disponující osmnácti apartmány, okouzlí své hosty pouštním pískem se skalními útvary.

Pro opravdový odpočinek nabízí Amangiri také lázně Aman Spa. Některé venkovní části lázní jsou přímo spojené se skalními útvary, tvořenými po tisíciletí větrem a vodou. Najdete zde pět samostatných pavilonů a vodních prvků, a to uvnitř i vně. Architektura odráží nadčasovou povahu okolních skalních útvarů a nasvícené vodní plochy připomínají organické formy. Vnitřní prostory lázní zase definují dřevěné obklady a příjemné tlumené osvětlení.

Architekti po celou dobu dbali na přísné respektování okolní přírody. Což byl nejdůležitější aspekt celého vývoje projektu. Na základě hlubokého porozumění pouštní oblasti bylo jejich cílem vytvořit co nejvíce autentické místo. Ne takové, které by pouze zjednodušeně připomínalo místní indiánskou kulturu, ale takové, kde vás seznámí s minulostí a kde vás pohltí atmosféra okouzlující krajiny i majestátnost tamních skal.



Amangiri resort
www.aman.com
1 Kayenta Rd, Canyon Point
United States

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...