Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Jak žijí umělci? Pestře. Nahlédněte do domu zpěváka Johna Mellencampa

Jak žijí umělci? Pestře. Nahlédněte do domu zpěváka Johna Mellencampa

Jak žijí umělci? Jejich domy a byty jsou většinou stejně tak pestré jako jejich životy. Nahlédněte s námi do jednoho z domů, ve kterém bydlí americký zpěvák, skladatel a malíř John Mellencamp. Jeho domov je spíš uměleckým studiem než běžným obydlím. V tomto uměleckém doupěti může umělec plně rozvíjet svůj talent, který je opravdu všestranný.

John Mellencamp, rockový zpěvák, jenž získal Grammy a byl uveden také do Rock and Roll Hall of Fame (Rock'n'rollové síně slávy) v Ohiu natočil celkem 24 alb. Někteří ho však znají pod starším pseudonymem John Cougar nebo díky jeho vztahu s herečkou Meg Ryanovou. Jen málokdo ale ví, že jedním z jeho domovů, kde stále žije, je jeho rodné město Seymour v Indianě.

My jsme se však zaměřili na umělcovo nové studio v Soho v New Yorku, za jehož návrhem stojí jeho dlouholetý přítel a designér Trevor Goff. Podle výsledku je zřejmé, že oba mluví stejným vizuálním jazykem, protože vznikl eklektický až temně tónovaný industriální prostor, který ale neztrácí nic na útulnosti.

Studio je odrazem zpěvákova uměleckého stylu a je také perfektním místem pro vystavení vlastních děl i kousků z jeho rozsáhlých sbírek. Můžete zde spatřit staré motocykly, panenky či starožitný nábytek. John je totiž i vášnivým sběratelem. V Indianě má šest skladů plných nábytku, starožitností a dalších pro něho důležitých sbírek.

Aby toho nebylo málo,  John Mellencamp je také plodný malíř. Jeho díla se objevovala na výstavách v různých koutech USA. Portréty, které maluje, se vyznačují dramatickým, náladovým až temným stylem. Jak sám autor popisuje, jsou jistým odrazem amerického života. Některé dokonce nazývá nezřízeným mračením.

Kromě obrazů jsou v interiéru porůznu roztroušena i zrcadla, nábytek v tmavém dřevu, sem tam na vás vykoukne nějaká ta litina nebo staré dveře či zárubně.

Umělcův dům v Soho je zároveň i jeho malířským ateliérem. Je to jeho útočiště, kde múzy ožívají, kde může být naplno sám sebou. Celý tento prostor je sám o sobě tak trochu uměním, které Johna Mellencampa dokonale vystihuje a kam bezpochyby patří.

Pokud jste také nadšení do umění, nakoukněte ještě do kyjevského bytu nebo do bytu v Paříži, kde o umělecké skvosty není nouze.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...