Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Podkrovní apartmán v Lisabonu zdobí unikátní dekorace

Podkrovní apartmán v Lisabonu zdobí unikátní dekorace

Na pohled nenápadná budova v Lisabonu má působivá historická okna a novou střešní přístavbu. Ukrývá byt, ve kterém své majitele každodenně fascinují okouzlující výhledy na nedalekou řeku i městská panoramata. Prostorný podkrovní byt, jenž je součástí noné přístavby, si vzali do parády architekti z ateliéru Arthur Casas a na přání klientů zde vytvořili útulné prostředí.

Apartmán TM, jak ho architekti nazývají, byl rozdělen na jakési dvě „hemisféry“. V jedné z nich v jižní části se odehrává veškerý společenský život, který majitelé milují. Najdete tu obývací pokoj, bar a jídelnu s kuchyní. V druhé severní části se oproti tomu nacházejí soukromé části s ložnicemi.

Byt je vzdušný a prostorný, sladěný do neutrálních tónů. Architekti se zaměřili na vyvážení palety barev a soulad s okolní krajinou. Dřevěná podlaha, doplňky v odstíněch šedobílé a výrazná modrá. Vše je na pohled harmonické a elegantní.

Interiér zdobí vintage konferenční stolek i keramika, stolní lampa z blešího trhu v Paříži či stůl se středovým dílem od portugalského keramikáře Bordalla Pinheira. To vše jsou střípky designu, které dávají bytu osobitost.

Byt je plný moderního umění v podobě nástěnných obrazů.

Umění ale najdete i v jídelně. Tady vás okouzlí stěna z portugalských dlaždic, která tvoří zajímavou mozaiku. Tento modrý prvek dodává prostoru šmrnc a doplňuje barevnost křesel a obrazů. Jídelní stůl Amorfa, navržený Arthurem Casasem, je inspirovaný přírodními organickými formami a dynamickým nekonvenčním designem.

V soukromé části bytu se nacházejí tři apartmány, které jsou stylizovány do stejné barevné palety neutrálních a zemitých tónů. Velkorysá okna sem nechávají vniknout hromadu denního světla a vytvářejí příjemné prostředí nejen pro relaxaci. Součástí ložnice je i mramorová koupelna, která do konceptu interiéru perfektně zapadá.

Zrekonstruovaný byt si majitelé ihned oblíbili. Ve své nové oáze mohou vítat a hostit přátele, ale užijí si zde i absolutní klid a pohodlí, ukryti před ruchem velkoměsta. Podívejte se s námi i do rodinného domu v barvách pistácie, fenyklu a přírodního dubu.


 

Arthur Casas

www.arthurcasas.com

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...