Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Hotel Saint na Santorini připomíná moderní jeskynní komplex

Hotel Saint na Santorini připomíná moderní jeskynní komplex

Dovolená jako v pohádce. Jeden z nejznámějších a nejmalebnějších řeckých ostrovů Santorini láká turisty z celého světa. Sopečný ostrov, který je známý svým černým pískem a úchvatnými západy slunce, nabízí hromadu zajímavých míst k vidění, výtečné středomořské dobroty i stylové ubytování. Třeba takové, které vypadá jako jeskynní komplex. Hotel Saint představuje nezapomenutelný zážitek v srdci Santorini.

Řecké studio Kapsimalis Architects proměnilo shluk bývalých domů, stodol a starých sklepů na hotel v podobě moderních jeskyní, který sestupuje dolů z útesu směrem k moři. Pokoje jsou zabudované do strmého svahu a mají volný výhled na sopečnou zátoku ostrova. Každý ze šestnácti pokojů se může pochlubit krásnou soukromou terasou s bazénem a lehátky, oddělenou bílými stěnami.

Všechny pokoje spolu s bazény, restaurací, lázněmi a posilovnou jsou propojeny centrálním betonovým schodištěm. Šest pokojů zabírá původní obnovené prostory, zatímco zbývající byly navrženy nově.

Architekti chtěli, aby projekt splynul s tradičními ulicemi a architektonickými formami zdejší oblasti, ale za použití nových materiálů. „Co se týče integrace nového hotelového komplexu do staré městské struktury a sopečné krajiny, tak použité techniky jsou syntetické. Zahrnují je struktury budovy, geometrické tvary, výběr materiálů, textur i barev,“ říkají architekti.

Když se ocitnete uvnitř hotelu, pohltí vás atmosféra jeskyně. Z té se vám otevřou jedinečné výhledy na moře. Design a funkce hotelu svým hostům nabízí soukromí, klid a izolaci. I když hranice mezi hotelovým prostorem a starou městskou strukturou jsou „tenké“.

Interiéry pokojů ladí s bílými exteriéry a hladkými zakulacenými stěnami. Na výzdobu a vybavení jsou celkem strohé, ale to je účel. Není v nich nic, co by vás rozptylovalo od relaxu a místní kouzelné atmosféry. Moderní nábytek doplňuje sem tam nějaký ten výraznější kousek, který prostor příjemně oživí.

Studio Kapsimalis Architects, které založili Alexandros Kapsimalis a Marianna Kapsimali, již dříve pracovalo na mnoha projektech, reagujících na obnovu stávající struktury ostrova Santorini. Sklepy a jeskyně se tady vyskytovaly v mnoha tradičních domech, proto se jejich funkce a účel jakéhosi „krytu“ před ostrým sluncem přenesly i do současných projektů.

Každý pokoj vypadá trochu jinak. Všechny mají ale jedno společné, a tím je světlý interiér s hromadou světla. Skvělé je i to, že všechny pohovky jsou rozkladatelné, proto můžete přibrat na dovolenou ještě dalšího nocležníka.

Interiéry působí čistě a útulně, přestože je vybavení moderní, nemění to nic na stylové řecké atmosféře, která vás pohltí. V každém pokoji najdete také kousek umění v podobě obrazů a designových váz či zajímavé osvětlení.

Z některých pokojů můžete skrz sprchu vejít rovnou do svého soukromého bazénu na terase. Nejde ani popsat, jak okouzlující výhledy tu na vás čekají. Díky preciznímu řešení jednotlivých teras nejste ničím a nikým rušeni.

Co víc ještě může hotel Saint nabídnout? Snad už jen velikou terasu, na níž si užijete kouzelné snídaně při východu slunce, romantické večeře při jeho západu a doslova ohromující výhled na nebe plné zářících hvězd.

Kam dál se po Řecku vydat? Chcete-li zůstat na Santorini, mohlo by se vám líbit i ubytování Porto Fira, které je jako nebe na zemi. Na ostrově Paros najdete letní sídlo Horizon. A na poloostrově Sithonia zase víkendový dům, plný romance.


SAINT HOTEL

www.saintsantorini.com

Oia

Santorini

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...