Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Zlatá okna a designové kousky vládnou soukromému interiéru v srdci Moskvy

Zlatá okna a designové kousky vládnou soukromému interiéru v srdci Moskvy

V jedné z nejnovějších soukromých vil v centru ruské metropole najdete unikátní interiér navržený mladým designérem Romanem Plyusem. Takhle vypadá oáza klidu a spokojeného života v centru jednoho z nejlidnatějších měst na světě.

V barevně decentně pojatém interiéru na první pohled zaujmou výrazně působivá oblouková okna ve zlatých rámech. Jsou umístěná v mimořádně vysoké čtyřmetrové stěně, která je ukončena zdobnou stropní římsou.

Motiv oblouků se v prostoru záměrně mnohokrát opakuje. Dle slov designéra tato technika umožňuje dosáhnout silného vztahu mezi všemi předměty v interiéru. Oblouková křivka se objevuje ve tvaru pohovky od Vladimíra Kagana, na kovové konstrukci křesel „Alta“ od Oscara Niemeyera nebo třeba na koberci s geometrickým vzorem. Tímto způsobem se podařilo vytvořit harmonický celek, kde má každý prvek svoje vlastní místo.

Mnoho uměleckých předmětů legendárních návrhářů dvacátého století prostupuje celým interiérem. Umění se tak stává dalším charakteristickým znakem tohoto sídla. Motivy abstraktních obrazů od francouzské umělkyně Kitty Sabatier opět drží obloukovou linku, která koresponduje například i s křivkami osvětlovacích těles.

Převládající jemná barevnost bílé a krémové celý prostor vizuálně zvětšuje. V tmavém provedení je pouze dřevěná intarzovaná podlaha a drobné detaily.

Sjednocení je klíčovým pojmem pro celý koncept návrhu a následné řešení interiéru. Součástí projektu je i jedinečný design stojací lampy s příznačným názvem Jednota. Roman Plyus ji vytvořil na základě své zkušenosti, když pocítil, jaké to je ztratit fyzický kontakt s blízkými lidmi. Tvar lampy představuje dva lidi, kteří se k sobě navzájem naklánějí.

Hlavní ložnice je pravým opakem světlého obývacího pokoje. Důraz je kladen na emocionálně silný kontrast bílé a černé. Jako nosná je pro tento pokoj zvolena myšlenka linií a jejich vzájemné propojení. Technika opakování konkrétního prvku se prokresluje i do vybavení ložnice. Vlákna závěsného lustru Studio Drift podporují svými vertikálami i motiv nástěnného obrazu. Na podlaze linie navazují plošně ve vzoru na koberci a trojrozměrnou podobu opět získávají na lavici, kterou navrhl Wendell Castle.

I v ložnici je použito několik designových kousků od samotného autora interiéru. Tentokrát stojací lampa a stolek z kolekce Alien, které jsou vytvořeny z tepaného kovu, a malá noční keramická lampa s názvem Little Sofya.

Osvětlení, ať už přirozené, nebo umělé v podobě uměleckých děl, je neoddělitelnou součástí celé residence. Roman Plyus, který navrhoval podobu celého interiéru, stejně jako některé zařizovací předměty, dokázal vytvořit přehlídku moderního umění v té nejčistší formě.


Cameo

Roman Plyus

www.behance.net/plyus

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...