Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Dva materiály, tři barvy a geometrie - moderní domov pro mladý pár

Dva materiály, tři barvy a geometrie - moderní domov pro mladý pár

Co je malé, to je hezké. A v případě moskevského bytu, navrženého ruskou architektkou Tatyanou Bobylevatovou, to platí dvojnásob. Podařilo se jí vytvořit moderní domov pro mladý pár jen ze dvou materiálů: betonu a přírodní i modré překližky. Právě tyto materiály vévodí apartmánu a dělají ho ještě útulnějším. Nakoukněte dovnitř s námi.

Hned v předsíni miniaturního bytu vás uvítá modrá věšáková stěna z překližky, kterou si můžou majitelé díky otvorům a dřevěným kolíkům variabilně přizpůsobovat podle potřeby. Z překližky jsou nejen stěny, ale i podlaha a nábytek. Špetku kontrastu v podobě černého osvětlení přidala architektka na strop. Světla jsou zasazená v hlubokých stropních výklencích stejné barvy a procházejí celým bytem.

Kuchyně se nachází mezi vstupní halou a obývacím pokojem. Společně s koupelnou je vyrobená na míru do tvaru krychle. Pro optické zvětšení prostoru dodala architektka do pozadí místo běžných kachliček či stěrky zrcadlovou plochu, která vdechla celé kuchyni jemný nádech elegance.

Jídelní koutek je hned u modulární kuchyňské stěny se zabudovanými spotřebiči. I tady si architektka vyhrála s detaily. Masivní dřevěný stůl doplnila různými typy židlí, z nichž dvě se nesou v duchu linií, podobně jako netradiční závěsná osvětlení.

Obývací části dominuje beton. Jasné a barevné předměty vystupují z šedi betonového pozadí a tvoří zajímavou kompozici. V šedém tónu se nese i pohovka a koberec s geometrickým vzorem.

Nábytek a dekorace oživují barevné akcenty. Ať už to jsou modré překližkové stěny, bílé či černé geometrické vzory nebo třeba koukavé limetkové křeslo. Vše působí příjemně a vzájemně se doplňuje.

Obývák od ložnice oddělují výsuvné prosklené dveře a šedý závěs. Tak jako ve vstupní hale, i v ložnici se nachází překližková stěna s otvory pro variabilní přizpůsobení. Majitelé zde můžou spokojeně snít a když je potřeba, zasednou ke stolu v pracovním koutku.

Když se dá dohromady jemný minimalismus s moderní geometrií, můžou opravdu zajímavé projekty. Když se však všechny tyto estetické vlastnosti propojí i s funkčností, variabilitou a pohodlím, jde o jedinečný koncept. Přesně takový, jaký vytvořila architektka Tatyana Bobyleva.

Nahlédněte s námi také do Útulné rekonstrukce v severském stylu od studia Flat White nebo do Malého stromového domu v Hong Kongu

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...