Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Domov jako pestrobarevný obraz, kterému vévodí růžová a lesní zelená

Domov jako pestrobarevný obraz, kterému vévodí růžová a lesní zelená

Designéři studia Tenca & Associati proměnili byt mladého páru paletou radostných barevných odstínů v ojedinělé místo k bydlení. Kouzelnou atmosféru dokresluje výhled na čtvrť Conca del Naviglio, areál amfiteátru i věhlasnou milánskou katedrálu Duomo.

Projekt rekonstrukce bytu vycházel z potřeby majitelů, kteří požadovali přerozdělit celý prostor nemovitosti tak, aby fungoval podle jejich představ a zároveň odrážel jejich vášeň pro cestování a umění. Jejich záliba v umění se citelně propisuje do podoby celého interiéru.

Obývací pokoj se nese ve velmi osobitém pojetí. Stěna je barvami vodorovně rozdělená na světle růžovou a zemitě vínovou. Na takovém pozadí úžasně vyniká dominantní pohovka v barvě lesní zelené. Vínová se netradičně opakuje i na dvoukřídlých dveřích do místnosti.

Tmavé stěny jídelny jsou pokryty plastickou vrstvou, která vytváří zajímavý trojrozměrný efekt. Oranžové židle a modrý koberec oživují prostor příjemnou hravostí. Kuchyň a jídelní prostory oddělují posuvné skleněné dveře, které jsou pomyslným plátnem živé malby pro jídelní část. Smysl pro umění lze v tomto bytě cítit opravdu v každém detailu.

Intenzivní modrá. Barva, která je v kuchyni použita nejen na nábytku, ale i na plochách stěn a včetně stropu. Chladný odstín tyrkysové kontrastuje s bílou pracovní deskou.

Pro tento milánský byt jsou koupelny symbolickými místy dvou odlišných osobností majitelů, které je charakterizují. Její s korálově růžovými stěnami a mátově zelenými obklady a dlažbou. Jeho klasická v kombinaci šedé a bílé. Obě funkční a s neotřelým designem.

Dokonce i jednotlivé pokoje jsou barevně velmi živé, přesto svým způsobem stále elegantní.

V ložnici pro hosty, která zároveň funguje jako pohodlná pracovna, je jako rám dveří na malý balkon použita tapeta s motivem kaktusu. Opakuje se na ní barevnost z obývacího pokoje, kde lesní zelená harmonicky doplňuje světle růžovou.

„Tento byt je obraz,“ říká architekt Emilio Tenca, vedoucí ateliéru Tenca & Associati, díky jehož návrhům bylo toto sídlo o rozloze 110 metrů čtverečních zrekonstruováno. A dodává, že barvy zde definují prostředí jiným, přesto jasným způsobem.


MPPM

Studio Tenca & Associati

www.studiotenca.it

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...